Journal Man: Vinko Ćemeraš

Journal Man: Vinko Ćemeraš

vinko-ćemeraš-6

Jedan od najperspektivnijih mladih glazbenika i omiljeno lice poznatog showa The Voice, nedavnim albumom koji je napravio sa svojim bendom Talvi Tuuli, oduševio je publiku i kritiku. Upravo to nam je bio povod da razgovaramo s njim i priupitamo ga o ovoj, za glazbenike burnoj 2020., ali i novim planovima za budućnost.

  • Kada si počeo pjevati? Je li to dječački san ili si to osvijestio kroz odrastanje?

Zapravo sam jako kasno počeo pjevati – s nekih 14 godina. Bilo je to baš iznenadno i tada nisam ni imao neku želju za glazbom jer mi je u glavi bio samo nogomet. Tako da moj dječački san definitivno nije bio biti glazbenik (smijeh) Ali kada sam došao na jednu probu kod prijatelja i njegovog benda i kada sam pokušao nešto otpjevati – u tom trenutku nešto se „stvorilo“. Ušao sam u njegov bend i od tog dana ljubav prema glazbi samo je rasla.

vinko-ćemeraš-2
  • Kako bi opisao svoj stil i koji su ti glazbeni uzori?

Mislim da bi najbliže to bio neki alternativni pop-rock. Glazbeni uzori su mi možemo reći Kings of Leon, Pearl Jam, Paolo Nutini, Bon Iver… U svemu što stvaram i izvodim pokušavam izvući ono najbolje što sam naučio slušajući neke od ovih izvođača i naravno tome dajem neki svoj pečat.

  • Kako se ti i tvoj bend nosite s ovom krizom i nedostatkom koncerata?

Moram biti iskren i reći da nam je teško radi toga. Živimo za koncerte, energiju i komunikaciju koju osjećamo i ostvarujemo preko pjesama s publikom. To je ono za što smo stvoreni☺. Isto tako gledamo s optimizmom prema bližoj budućnosti, a do tada ćemo se potruditi iskoristiti ove trenutke na najbolji način i stvarati novu glazbu.

vinko-ćemeraš-4
  • Kako bi zaokružio ovu 2020. i koji su ti planovi za godinu pred nama?

Koliko je bila teška, toliko je prema meni bila i naklonjena. Od „dopuštanja“ pobjede u The Voiceu nakon koje je samo nekoliko dana kasnije nastupio lockdown do objave naših prvih pjesama u javnosti. Ovog ljeta čak smo uspjeli i održati nekoliko koncerata. Kako se godina bližila kraju moj band Talvi Tuuli i ja objavili smo naš prvi album “Na putu “, a za kraj godine dočekala me i nominacija za nagradu Zlatni Studio u kategoriji novog lica. Teško je stvarati planove za novu godinu i jedina želja koju imam je samo da bude zdravlja, a sve ostalo će biti kako treba da bude.

  • Nedavno ste objavili i album prvijenac “Na putu”, kako ste vi zadovoljni njime, a kako reagira publika?

Presretni smo jer smo u jako kratkom vremenu objavili naš prvijenac. Singlovi “Pelin i med”, “Samo da ti si tu” i “Nauči me” prepoznati su podjednako i od radijskih urednika i publike i to je ono što me veseli. Dobivamo jako puno pozitivnih reakcija i jedva čekamo priliku predstaviti album na onaj na najbolji način – koncertima.

vinko-ćemeraš-5

Foto: Mare Milin

Učitati još
Zatvori