Journal Man: Utility je trend koji ćemo i ovog proljeća često viđati

Journal Man: Utility je trend koji ćemo i
ovog proljeća često viđati

Paris Street Style
Paris Street Style

Trendovi u modnom svijetu brzo dolaze i još brže prolaze, ali utility je trend kojem iz sezone u sezonu raste popularnost, tako da gotovo i nema high street branda ili dizajnerske kuće koji ovo proljeće nisu izbacili utility kolekciju. Međutim što je točno utility i zašto je postao toliko omiljen? 

Što je utility?

Utility je trend inspiriran vojničkom odjećom koji, bez zanemarivanja estetskog aspekta odjeće, na prvo mjesto stavlja udobnost i funkcionalnost. Uske hlače zamijenjene su hlačama širih krojeva s velikim džepovima koji su ujedno i glavno obilježje svakog utility odjevnog komada. Statement komad ovog trenda definitivno su prsluci koji se mogu kombinirati s običnim majicama i hoodicama, ali i nekim tanjim jaknama. Neovisno o tome s čime ih kombinirate, ovi prsluci će biti najupečatljiviji dio vašeg outfita. Za one malo hrabrije rezervirane su torbe namijenjene nošenju isključivo preko prsa te harnessi s džepovima koji mogu u potpunosti zamijeniti prsluke. Utility tenisice debljeg su potplata te su izrađene od izdržljivih materijala, a isti vrijedi i za sandale.

Paris Street Style
Paris Street Style

Boje koje se koriste pri dizajniranju utility komada pretežito su crna, siva, maslinastozelena i bež. Paleta boja i dizajn utility stila omogućavaju vam da se stopite s betonskom džunglom te postanete urbani ratnik spreman na sve izazove koje mu ona donosi. 

Učitati još
Zatvori