Journal Man: Topli muški kaputi za stilizirane zimske kombinacije

Journal Man: Topli muški kaputi za
stilizirane zimske kombinacije

 

Hladna sezona nametnula je svoja modna pravila. Bez toplih i udobnih komada odjeće više se ne izlazi iz kuće. Stoga, kako bi zimu proveli ušuškani, no u isto vrijeme stilizirani i elegantni važno je odabrati idealan kaput. Na tržištu je uistinu širok izbor kvalitetnih vunenih kaputa uz koje i najjednostavnije kombinacije izgledaju profinjeno. Kao što je i za očekivati i ove zime najviše će se nositi tamne nijanse kaputa koje je jednostavno vješto uklopiti u bilo koji outfit i time mu udahnuti potrebnu dozu stila koji ne ostaje neprimijećen. Crna, siva, tamnoplava i smeđa nezaobilazne su boje kada je riječ o kaputima i ove zime.

Kaputi su kruna zimske garderobe

Kaputi su drugo ime za stil elegantnog muškarca. Svaki muškarac koji želi ostaviti dojam pravog gospodina i kojemu je itekako važno ostaviti dobar dojam, za svoj zimski outfit bira kaput. Bilo da su vaš izbor ležernija izdanja s kapuljačom ili klasični krojevi kaputa koji se odlično kombiniraju sa šalovima i maramama, u njima ćete izgledati otmjeno i privlačno.

Potreba da se uljepša stil i naglasi estetska funkcija odjeće krije se u mijenjanju trendova u svijetu mode pa tako i u kreiranju kaputa. Iz godine u godinu dobivaju nove detalje koje ih čine posebnima, koriste se novi materijali i dezeni, no i dalje je kaput jedinstven komad zimske garderobe karakterističan po svojoj jednostavnosti i svedenosti.

Kod kaputa je važno da laska figuri, odnosno da prati liniju tijela, da je topao i udoban te da zaokruži cjelokupan stil i nametne se kao kruna zimskog outfita.

Kaput kao statusni simbol

Nošenje kaputa sugerira kako je riječ o individui s finim manirima pa se kombiniranjem ovakvog odjevnog predmeta šalje i poruka. Kod društvenih normi je to važno, pogotovo ukoliko želite u svojoj okolini stvoriti određenu sliku o sebi i to bez mnogo objašnjavanja.Moglo bi se reći kako je kaput svojevrsni statusni simbol. Pojavljivanje na poslovnim sastancima, kulturnim događanjima i finim izlascima nezamislivo je bez dobrog kaputa.

Obrubi od krzna, baršuna ili svile naglašavaju istančan ukus, dok će jednostavnija izdanja vječnih kaputa odlično biti ukomponirana s efektnim rukavicama i šalom.

Iako su neke povijesne epohe naglasak stavljale na neudobne komade koji su upravo zbog toga predstavljeni kao posebna i poželjna nadopuna stila, danas je naglasak na sofisticiranim krojevima i materijalima koji akcentiraju udobnost i svestranost. Metamorfoza jednog odjevnog komada koja varira od dnevnih opuštenih varijanti do večernjih i svečanih, tražena je karakteristika pri odabiru idealnog kaputa. Jedan komad, a 100 kombinacija, znak je pametne investicije.

Stoga, ukoliko razmišljate da upravo kaput bude vaša sljedeća investicija, pogledajte koji su komadi prisutni na tržištu i odaberite onaj koji vam najbolje pristaje.

Massimo Dutti

Massimo Dutti

Massimo Dutti

Massimo Dutti

Massimo Dutti

Armani

s Oliver

s Oliver

 

s Oliver

s Oliver

Zara

Zara

Zara

H&M

Foto: Unsplash, H&M, Massimo Dutti, Armani, Zara, sOliver

Učitati još
Zatvori