Journal Man: The Last Dance je dokumentarac o Michaelu Jordanu koji ne smijete propustiti

Journal Man: The Last Dance je dokumentarac o Michaelu Jordanu koji ne smijete propustiti

The Last Dance sportski dokumentarac 2

Michael Jordan je 90-ih godina vjerojatno bio najpoznatija osoba na planeti. Na vrhuncu svoje moći bio je simbol ne samo Chicago Bullsa, već i cijele košarke. No 1997. godine, četiri godine nakon što je Jordan postao prvi igrač koji je dobio tri uzastopne nagrade za najkorisnijeg igrača NBA finala, ljubitelji košarke počeli su osjećati da se bliži kraj dominacije Chicago Bullsa i njihove glavne zvijezde.

The Last Dance, najnovija sportska dokumentarna serija ESPN-a i Netflixa, djeluje poput očaravajuće izložbe koja će biti jednako zanimljiva onima koji su upućeni u dramatične događaje u Bullsima u sezoni 1997./98., ali i onima koji baš i ne prate košarku.

The Last Dance sportski dokumentarac

Ova serija od 10 epizoda temelji se na naizgled neograničenoj arhivi snimki iz devedesetih, od videa Jordana kako vozi bicikl po kampusu svog fakulteta pa sve do prikaza zabava Dennisa Rodmana po Las Vegasu. Međutim, najveća snaga ovog dokumentarca definitivno je njegova sposobnost da stvori ravnotežu između arhivskih snimki i ekskluzivnih intervjua. The Last Dance možete gledati na Netflixu gdje su ovaj ponedjeljak izašle prve dvije epizode, a svaki idući ponedjeljak bit će objavljene po dvije nove.

Foto: IMDb, Netflix

Učitati još
Zatvori