Journal Man: Dugoočekivani film ‘The Irishman’ je stigao na Netflix

Dugoočekivani novi film redatelja Martina Scorsese The Irishman danas je napokon stigao na Netflix. Gangsterska drama u kojoj glavne uloge igraju legendarni glumci Robert De Niro, Al Pacino i Joe Pesci premijerno je prikazan krajem rujna na filmskom festivalu u New Yorku i oduševio je kritičare, a stručnjaci već predviđaju da bi mogao osvojiti Oscara za najbolji film.

Epska gangsterska drama

The Irishman je epska saga o organiziranom kriminalu u poslijeratnoj Americi ispričana očima veterana Drugog svjetskog rata Frank Sheerana (Robert De Niro), hustlera i hitmena koji je radio zajedno s nekim od zloglasnih figura 20. stoljeća. Kroz desetljeća film prikazuje jednu od najvećih nerazriješenih misterija u američkoj povijesti, nestanak legendarnog sindikalnog šefa Jimmyja Hoffe (Al Pacino), i nudi monumentalno putovanje skrivenim hodnicima organiziranog kriminala: njegovim unutarnjim djelovanjem, rivalstvima i vezama s glavnom politikom.

U filmu je korištena i nova tehnologija pomlađivanja koja je Roberta De Nira i Joea Pescija (Russell Bufalino) vratila desetljećima unatrag. Iako je jedan od onih koji se jednostavno moraju pogledati, filma umalo nije bilo. Naime, Netflix je bio jedini koji je htio financirati film težak 160 milijuna dolara, nakon što su ga Scorsese, De Niro i Pacino godinama pokušavali ostvariti.

Foto: Profimedia

0