Journal Man: Ne znate što kuhati? Inspirirajte se uz ove food blogove

Journal Man: Ne znate što kuhati?
Inspirirajte se uz ove food blogove

strani food blogovi naslovna

U zadnjih nekoliko dana sigurno ste pribavili zalihe hrane za barem dva tjedna. I dok trenutno uživate doma kuhajući s ukućanima, možda ćete nakon nekog vremena shvatiti da ipak niste dobro isplanirali kupovinu namirnica i da ste ostali okruženi mnoštvom istih, jednostavnih namirnica od kojih znate napraviti svega nekoliko jela. Ako vam dostava nije opcija, što zbog mogućeg propadanja hrane koju već imate, što zbog samog troška dostave, za vas smo odabrali nekoliko food blogova na kojima možete pronaći jednostavne, ukusne i zdrave recepte čiji su glavni sastojci namirnice koje vjerojatno već imate u svojoj kući.

FitMenCook

Prvotno započet kao Tumblr blog 2012. godine, FitMenCook napravljen je s ciljem dijeljenja zdravih recepata namijenjenih prvenstveno ljudima koji treniraju. Autor bloga je i sam imao problema s pravilom prehranom pa se zbog toga njegov težak rad u teretani nije primjećivao na njegovom fizičkom izgledu. Stoga je odlučio kreirati ukusne recepte kombinirajući zdrave namirnice kako bi sebe, ali i druge motivirao na putu do savršenog tijela. Osim na blogu, recepte možete vidjeti i u istoimenoj smartphone aplikaciji.

FitMenCook piletina
FitMenCook

Sam the Cooking Guy

Autor ovog food bloga je Sam Zien, kanadski kuhar, vlasnik restorana i dobitnik 15 Emmyja koji je odlučio kuhanje približiti običnim muškarcima. Tako na Sam the Cooking Guy blogu nećete naići na sastojke za koje ni ne znate postoje li u našim trgovinama, a svi recepti napisani su standardnim engleskim jezikom bez nepotrebnih stručnih izraza. Samovi recepti sadržavaju minimalan broj sastojaka te je svega nekoliko koraka potrebno da od njih napravite ukusno jelo. Osim na blogu, Sama možete pratiti i na YouTubeu.

Budget Bytes

Budget Bytes nastao je 2009. godine nakon što je autorica odlučila stati na kraj jeftinoj i nezdravoj gotovoj hrani na koju je bila osuđena zbog nedovoljnih primanja. Prvo je počela kreirati recepte za sebe, a nakon pozitivnih reakcija okoline odlučila ih je podijeliti i s drugima koji su u sličnoj situaciji kao što je i ona. Na blogu možete pronaći veoma ukusna jela idealna za meal prep, a uz svako jelo možete vidjeti i procijenjenu cijenu po porciji. Ostat ćete iznenađeni kada vidite da uz minimalan trošak možete napraviti jela koja su ukusnija i obilnija od bilo koje dostave.

Budget Bytes mesne okruglice
Budget Bytes

Minimalist Baker

Ako ste vegan ili želite unijeti malo promjene u prehranu, Minimalist Baker je blog za vas. Svi recepti na blogu spadaju u barem jednu od tri kategorije – recepte za koje je potrebno manje od 30 minuta, recepte za koje je potrebna samo jedna posuda i recepte za koje je potrebno 10 ili manje sastojaka. Čak i ako niste vegan, u receptima možete vidjeti kojim ‘normalnim’ sastojcima možete zamijeniti neke veganske. Većinu recepata s bloga možete pronaći na na YouTubeu.

Photo: Pexels, FitMenCook, Budget Bytes

Učitati još
Zatvori