Journal Man: Stil koji je ponovno procvjetao 2019.

@ iamgalla

Svaka nova sezona na scenu donosi nove detalje koji nadopunjavaju stil i čine ga prepoznatljivim. Neki su periodi uspješniji, kada je u pitanju estetika, od drugih, ali činjenica je da apsolutno svaka godina ostavi svoj pečat u modnom svijetu.

S obzirom na ovogodišnje modne trendove, možemo biti zadovoljni. Na prvom mjestu je udobnost i spoj onih modnih ideja i rješenja iz prošlosti koje su ostavile traga sve do današnjih dana.

Moda za muškarca 2019. okupila je najbolje komade, materijale i boje i spojila ih u cjelinu koja naglašava individualnost svakog pojedinca, a opet jasno definira pravila i strendove.

U nastavku smo izdvojili trendove koji dominiraju u 2019.

Elegantne hlače

Ove sezone neizostavan dio muške garderobe, bez dvojbe su široke, elegantne hlače koje ležerno prate liniju tijela. Izdanja koja su ranije bila rezervirana za odijela i svečani look, sada se savršeno uklapaju čak i u svakodnevni stil, budući da je potpuno dozvoljeno kombinirati ih s tenisicama, espadrilama, uz bijeli T-shirtm kožnu ili traper jaknu. Podvijene nogavice i cool stav, uzdigli su elegantne hlače na potpuno novu razinu i donijele im titulu kraljica transformacije idealnih za baš svako izdanje – od gradske šetnje do vjenčanja.


Officine Generale

Bomber jakna

Iako bomberice imaju svoju zanimljivu prošlost, čini se da njihovo vrijeme tek dolazi. Riječ je o modelu kojemu vrijeme ništa ne može, baš naprotiv, upravo je ove godine bomber jakna doživjela pravu renesansu i izdominirala u street stylu milenijalaca. Sada dolazi u najrazličitijim izdanjima, obogaćena detaljima, različitim uzorcima i materijalima. Njen prepoznatljiv uzgled odlično podnosi materijale od svile do pamuka i tvida. Bomberica je jednostavno, top izbor za svakog muškarca koji se želi istaknuti, ali nsa nonšalantan način. Ponekad mogu čak i odglumiti sako ukoliko se kombiniraju s košuljom i kravatom, ali je najčešće viđamo u prijelaznom razdoblju u kombinaciji s najjednostavnijim T-shirtom. Ukoliko ih spojite s retro tenisicama, budite sigurni da ste apsolutno u trendu.


Levi’s Vintage Clothing 

Stil sedamdesetih

Stil sedamdesetih prvo je oživio na filmskim platnima, a onda se munjevitom brzinom proširio na gradske ulice. Trapez hlače, šarene košulje, avijatorice, smeđe cipele ili gazelice, samo su neki od detalja koji su osvježeni u najnovijim kolekcijama poznatih brendova, a s takvom su lakoćom prihvaćeni od muškaraca iz cijelog svijeta da je pravi užitak gledati transformaciju zaboravljenog stila u must have komade u novoj sezoni.

Smeđi detalji

Smeđi detalji gotovo su nezaobilazni kada je riječ o remenu, cipelama i torbama. Gotovo da je smeđa koža potpuno istisnula crnu i nametnula se kao boja koja vlada u gotovo svim profinjenim izdanjima. Bilo da je riječ o aktovkama, bel torbicama ili putnim kožnim torbama, muškarci koji žele ostaviti dojam, odlučuju se upravo za smeđe nijanse kojima svoj look podižu na još viši nivo.

Grenson

Ruska kragna

Košulje s ruskom kragnom postale su omiljeni modeli. One spajaju profinjenost i nonšalanciju u cjelinu koja je toliko draga stiliziranim muškarcima iz cijelog svijeta. Bilo da je riječ o jednobojnim ili košuljama s uzorcima, lanenim ili pamučnim izdanjima, košulja s ruskom kragnom predstavlja omiljeni komad koji izgleda efektno, a u isto je vrijeme udobna i ugodna za nošenje.

H&M

Foto: Instagram, Profimedia, H&M, Mr Porter

0