Journal Man: Sony iznenadio sve i na CES-u predstavio električni automobil

Journal Man: Sony iznenadio sve i na CES-u
predstavio električni automobil

Sony je na Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike CES, koji je danas počeo u Las Vegasu, priredio veliko iznenađenje predstavivši konceptni automobil Vision-S. Radi se o električnom automobilu elegantnog dizajna koji izgledom podsjeća na Porsche Taycan i Lucid Air. Proizveden je u suradnji s kompanijama Continental, Nvidia, Bosch, ZF, Qualcomm i Magna Steyrom, a kreiran je kako bi Sony pokazao svoje mogućnosti kad je u pitanju tehnologija za automobile.

Vision-S je opremljen visokorazvijenim sistemima za autonomnu vožnju. Ima 33 senzora koji detektiraju ljude, vozila i objekte unutar i izvan automobila. Duž instrumentne ploče se proteže zaslon, a postoje i dva bočna zaslona koja prikazuju ono što snimaju kamere koje zamjenjuju bočne retrovizore. Putnici na stražnjim sjedalima mogu gledati u ekrane ugrađene u naslone na prednjim sjedalima.

Sony nije otkrivao tehničke specifikacije automobila, ali je priopćio da ga pokreću dva električna motora koji razvijaju ukupno 268 KS i omogućavaju ubrzanje od 0 do 100 km/h za 4,8 sekundi te da je maksimalna brzina 240 km/h. Opremljen je i s 360 Reality Audio sistemom koji omogućava savršen zvuk, a neki zvučnici integrirani su i u sjedala. Japanska kompanija nije otkrila planira li pokrenuti i serijsku proizvodnju Visiona-S ili će koncept prepustiti drugim proizvođačima, ali gamerima će biti dostupan u igrici Gran Turismo Sport.

Uz sve navedeno, Sony je na kraju konferencije na CES-u predstavio i logotip za PlayStation 5.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori