Journal Man: Poznati su novi detalji oko PlayStationa 5

Journal Man: Poznati su novi detalji
oko PlayStationa 5

Sony je početkom listopada potvrdio kako novi PlayStation 5 na police trgovina stiže uoči božićnih blagdana 2020. godine, a sada su procurili novi detalji.

Naime, PSErebus je na svom Twitteru objavio da bi se PS5 na američkom tržištu trebao pojaviti 20. studenog iduće godine te da će mu preporučena cijena iznositi 500 dolara. Iako treba pričekati službenu potvrdu, valja naglasiti kako je isti izvor već nekoliko puta objavljivao slične informacije koje bi se kasnije pokazale točnima. Dodaju tako i da će na dan izlaska na tržište stići i Gran Turismo 7.

Već od ranije znamo da će PS5 i dalje imati otvor za fizičke kopije igara/filmova, da će diskovi imati kapacitet od 100 GB te da će konzola dozvoljavati da se instaira samo segment igre koji nas najviše interesira (npr. moći će se instalirati samo multiplayer, a single player se može instalirati kasnije). Potvrđeno je i kako će PS5 imati podršku za ray-tracing efekte na hardverskoj razini, a postojat će i potpuno novi kontroler s boljom baterijom, kvalitetnijim zvučnikom i spajat će se na USB-C.

Sony bi na PlayStation Meetingu u veljači 2020. trebao otkriti sve detalje oko nove konzole.

Foto: Profimedia, Unsplash

Preporuka

Zatvori