Journal Man: Snowpiercer je nova serija koju morate početi gledati!

Journal Man: Snowpiercer je nova serija
koju morate početi gledati!

Snowpiercer Nerflix serija

Problem s remakeovima je što gledatelji unaprijed znaju većinu radnje novog filma ili serije. Ako ste gledali Snowpiercer, postapokaliptični znanstveno-fantastični film redatelja Bong Joon-hoa, sigurno se sjećate glavnih detalja s obzirom na to da je radnja filma poprilično jedinstvena. Naime, film se odvija u budućnosti u kojoj je Zemlju zahvatio hladni val zbog kojeg se temperatura spustila na -117 stupnjeva, a malobrojni preživjeli bez prestanaka vlakom putuju svijetom. Vagoni su podijeljeni na klase, tako da su u prvima najbogatiji pripadnici društva, a u stražnjima oni siromašni koji jedva preživljavaju i trpe torturu od strane upravitelja vlaka. To s vremenom izazove pobunu stražnjeg dijela vlaka, što predstavlja okosnicu radnje filma.

Sama pobuna najnižeg sloja putnika vlaka nije mogla biti glavni dio radnje Snowpiercer serije, što zbog predvidivosti, što zbog održavanja radnje zanimljivom kroz više sezona. Stoga je u seriju dodan niz misterioznih ubojstava koja se događaju u vlaku, a detektiv Daveed Diggs, pripadnik najnižeg sloja, zadužen je da ih riješi i otkrije ubojicu.

Rješavanje ubojstava na vlaku neodoljivo podsjeća na Ubojstvo u Orient Expressu, a kombinacija futuristične postapokaliptične radnje s onom detektivskom čini seriju još zanimljivijom nego što je to bio film.

Trenutno na Netflixu možete pogledati prve dvije epizode, a svakog idućeg tjedna bit će objavljena nova. Serija je već obnovljena za drugu sezonu.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori