Journal Man: Shaun White potvrdio je svoju suradnju s Louis Vuittonom

Journal Man: Shaun White potvrdio je svoju
suradnju s Louis Vuittonom

@shaunwhite

Shaun White ime je najpoznatijeg američkog snowboardera koji trenutno drži svjetski rekord za najviše osvojenih zlatnih medalja u toj disciplini. Urođena mu je srčana mana zbog koje se morao podvrgnuti operacijama otvorenog srca, ali to ga nije spriječilo da se bavi sportom. Odrastajući, Whiteovo se zanimanje prebacilo sa skateboardinga na snowboarding. Godinama je potvrđivao svoju globalnu superiornost na tradicionalnim Zimskim olimpijskim igrama.

U tijeku su Zimske olimpijske igre i traju do nedjelje, 20. veljače. Ove se godine odvijaju u Pekingu koji je prvi grad ljetnog i zimskog izdanja Igara u povijesti olimpizma. Natjecanje je svakako obilježio oproštaj legendarnog Shauna Whitea. Amerikanac nije mogao sakriti emocije te je u svom posljednjem nastupu ostao bez odličja, osvojivši četvrto mjesto.

Whitespace x Louis Vuitton

@shaunwhite

Sada kada su Zimske olimpijske igre 2022. službeno u tijeku, trostruki osvajač zlatne olimpijske medalje, Shaun White predstavio je svoju zimsku prtljagu koja je nastala u suradnji između vlastitog brenda Whitespace i kultnog Louis Vuittona.

@whitespace_create

Set je razvijen u ateljeu Louis Vuittona u Marsazu u Francuskoj, a šestero majstora Louis Vuittona radilo je više od 250 sati. Uz više od 100 koraka u montaži, većina je napravljena ručno. Suradnja je zamišljena s Virgilom Ablohom gdje prilagođeni set olimpijske prtljage uključuje futrolu za snowboard, futrolu za gitaru te nezaobilazne Keepall i Horizon hard side.

@shaunwhite

Činjenica je da je smrt modnog vizionara bila šok za sve. Svojom zaraznom energijom Virgil nikoga nije ostavljao ravnodušnim.

White je na svom Instagram profilu otkrio da je imao privilegiju upoznati Virgila na treningu na Mammoth Mountainu, gdje su se brzo sprijateljili zbog zajedničke strasti prema snowboardu i dizajnu. Razmišljajući o pokretanju Whitespacea nazvao je Virgila da ga pita za savjet.

Virgilu se svidjelo ime i kreativni smjer brenda. Tijekom razgovora rekao je Virgilu da je oduvijek želio napraviti kovčeg za showboard s reljefnim monogramom Louis Vuittona, na što je ovaj objeručke prihvatio ideju i odmah se bacio na posao.

@shaunwhite

Dizajn su učinili laganim i funkcionalnim, a da pritom ostane u skladu s klasičnim stilom ikonske prtljage Louis Vuittona. „Tužan sam što znam da nikada nije vidio gotov proizvod, ali znam da bi mu se svidio“, zaključio je. Budući da se Shaun White također povlači iz snowboarda, ova kolekcija čini se kao hommage i oproštaj od profesionalne i izazovne sportske karijere.

@shaunwhite

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori