Journal Man: Genijalni Taika Waititi ima novu hit seriju koja je tek izašla, a već je svi hvale

Journal Man: Genijalni Taika Waititi ima novu hit seriju koja je tek izašla, a već je svi hvale

Taika Waititi zasigurno je jedan od najzanimljivijih hollywoodskih kreativaca danas. Gotovo svaki film ili serija koja nosi njegov potpis prođe zapaženo kod kritike, ali i publike. Recentnije su to filmovi Jojo Rabbit i Thor: Ragnarok, a posebno serija What We Do In the Shadows. Filmski autor i glumac usavršio je crni humor na ekranima i platnu i sati, a prije nekoliko nas je mjeseci razveselila vijest o novoj seriji s njegovim pečatom. Serija Reservation Dogs tek je izašla na streaming platformi Hulu i već prikupila pozamašan broj pozitivnih reakcija i kritika.

Nova serija Reservation Dogs prati četiri tinejdžera koji žive u ruralnoj Oklahomi i sanjaju o bijegu i životu u Kaliforniji. Bear (D’Pharaoh Woon-A-Tai), Elora (Kawennahere Devery Jacobs), Willie (Paulina Alexis) i Cheese (Lane Factor) shvate da im je za bijeg iz sredine potreban novac, a do njega pokušavaju doći obavljajući niz manjih zločina u naselju u kojem žive. Paralelno im se događa niz urnebesnih (ne)prilika u kojima publika uživa. U jednu je ruku naslov mali twist na Tarantinov klasik Reservoir Dogs i velika stvar za zajednicu autohtonog američkog stanovništva koja je vrlo malo ili nije uopće zastupljena u današnjoj pop kulturi. Sigurno ne način na koji ih su ih Taika Waititi i filmaš Sterlin Harjo prikazali.

Avanture ovih tinejdžera, od kojih svaki ima razrađen vlastiti i jedinstveni karakter što nije tipično za prikaz ove manjine na ekranu, duhovite su, pitke i neočekivane. Kritičari se slažu da je ova nova TV priča o nedovoljno reprezentiranoj kulturi satkana na dosad neviđeni način upravo zato što je prikazuje kroz komediju.

“Sterlin i ja dijelimo isti senzibilitet prema temi – ne želimo biti prikazani kako stojimo na planini i sviramo flautu, razgovaramo s drvećem ili duhovima. Dosta nam je toga”, objasnio je Waititi za USA Today i dodao kako upravo u takvom načinu približavanja publici autohtonog američkog stanovništva leži posebnost ove nove hit serije.

Odlične recenzije, interesantni trailer te potpis Taike Waititija razlog su zašto nećemo preskočiti Reservation Dogs!

Foto: Profimedia.hr, IMDb

Preporuka

Zatvori