Journal Man: Šarmantne kravate za profinjen stil ove sezone

Journal Man: Šarmantne kravate za
profinjen stil ove sezone

Sezona vjenčanja i posebnih svečanosti je pred nama. Također, daleko smo od špice sezone i godišnjih odmora pa ćete morati odraditi još puno poslovnih sastanaka prije nego što se rasterećeno zaputite na zasluženi godišnji odmor. Kako biste zablistali tijekom elegantnih domjenaka i evenata koji zahtjevaju poseban dress code, važno je obratiti pažnju na detalje. Svaka kombinacija koju nadogradite kravatom, ostavit će poseban dojam profinjenosti i elegancije. Stoga je upravo ovaj detalj od izuzetne važnosti za nadopunjavanje stila i pretvaranje smart casual kombinacija u fine i formalne.

Iako smo nebrojeno puta tijekom odgoja čuli kako odijelo ne čini čovjeka, činjenica je da smo tijekom odrastanja svjedočili brojnim situacijama gdje su odjevne kombinacije utjecale na dojam i kreirale a priori mišljenje okoline o vama. Kako biste, stoga, doskočili svakoj situaciji, ne dopustite da zbog pogrešno odabranog outfita budete diskreditirani. Štoviše, odjevni komadi i detalji poput kravate, ujedno su i statusni simbol i neophodan su dio dress coda u svečanim i poslovnim prilikama pa stoga ne  prepustite stvari slučaju.

Kravate odvažnih uzoraka, zanimljivih materijala i stilova

Dobra je vijest što iz sezone u sezonu, dizajneri i modni brendovi lansiraju kolekcije sve domišljatijih materijala, dezena pa čak i oblika. Ove su sezone poseban hit kravate od konca i to u zanimljivim bojama, poput boje senfa koja je jedna od glavnih favorita u svijetu mode, ali i uređenja interijera. Kreacije s pomakom, postići ćete ukoliko se odvažite za nešto nekonvencionalnije kravate, a takve, npr. možete pronaći u kolekcijama modene kuće Gucci koji su istakli kravatu koja izgleda poput jednostavne, ali upečatljive baršunaste mašne. Za ovaj vam modni detalj neće trebati vještina vezanja kravate jer je već povezana u mašnu, a vi je samo morate pričvrstiti jednostavnom i decentnom kopčom. No, za ljubitelje jednostavnosti i klasike, uvijek možete pronaći decentna izdanja koja se harmonično uklapaju u sva monokromatska i jednostavna izdanja, pogodna za poslovne ljude.

I hrvatska scena je iznjedrila vrlo zanimljiva rješenja kad asu u pitanju trendi kravate. Tako u Croatinoj ponudi možete pronaći svilene šal-kravate, ali i posebno moderne, idealne za urbane muškarce, kravate od samta ili baršuna s razigranim dezenima, poput šarenih točkica. Budući da su točkice i ove sezone apsolutni hit dezen, i žene će često birati haljine naglašene ovim uzorkom. Tako ćete moći spojiti outfit vaše partnerice sa svojim i zajedno se pojaviti poput visokosofisticiranog i usklađenog para.

U nastavku donosimo najzanimljivije primjerke kravata na tržištu. Odaberite za sebe onu koja će naglasiti vaš stil i učiniti ga još boljim.

 

 

 

Foto: Instagram, Croata, Mr Porter

Učitati još
Zatvori