Journal Man: Kako ostati fit tijekom samoizolacije?

Journal Man: Kako ostati fit
tijekom samoizolacije?

muškarac radi jogu 2

Brojni fitness centri i teretane su zbog epidemije koja nas je zahvatila zatvorili svoja vrata. Oni koji još uvijek rade uglavnom zjape prazni, unatoč ograničavanju broja posjetitelja koji istovremeno mogu boraviti u njima i uvođenju dodatnih mjera. Međutim zatvaranje teretana, samoizolacija i strah od virusa ne bi trebali biti razlog da zapostavite vaše fitness ciljeve i rutinu. 

Kao što je već poznato, tjelovježba pomaže u jačanju imuniteta, a i izvrstan je način za upravljanje stresom koji će se zasigurno nakupiti, što zbog kontinuiranog boravka u zatvorenom s istim ljudima, što zbog anksioznosti oko širenja virusa. Stoga neka vam mobiteli i TV-i u samoizolaciji ne služe samo za gledanje Netflixa, već ih iskoristite i za odrađivanje treninga. A na koje sve načine to možete napraviti, pogledajte u nastavku.

Skinite neku fitness aplikaciju

Fitness aplikacije izvrstan su način za ostati fit tijekom samoizolacije. Osim što su uglavnom potpuno besplatne, ili barem imaju besplatnu verziju, uz njih možete vježbati u kojoj god prostoriji se nalazili, a također ćete moći pratiti svoj napredak u vježbanju i povijest treninga. Neke od naših najdražih besplatnih aplikacija su Nike Training Club, aplikacija koja sadrži više od 185 različitih treninga i preporučuje korisnicima treninge ovisno o njihovim navikama, te 7 Minute Workout, aplikacija popularna zbog svojih kratkih, ali itekako iscrpljujućih treninga. Tu je i Madbarz, fitness aplikacija napravljena za one koji žele izgraditi savršeno tijelo uz pomoć bodyweight vježbi.

muškarac se razgibava

Pretplatite se na online fitness tečajeve

Ako dosad niste bili ljubitelji online fitness tečajeva, sada je vrijeme da postanete. Naime brojni tečajevi su radi sprječavanja širenja virusa i poticanja što više ljudi na ostanak u kućama korisnicima ponudili izrazito duge besplatne periode vježbanja. Tako Peloton, najpoznatiji po kardio treninzima, novim korisnicima nudi 90 dana besplatnog vježbanja, a Daily Burn svim korisnicima omogućava 60 dana potpuno besplatnih bodyweight treninga.

Isprobajte YouTube ili Instagram treninge

Iako ih je i dosad na YouTubeu i Instagramu postojalo mnogo, širenje koronavirusa izazvalo je pravi boom različitih vrsta kućnih treninga. Sada gotovo svi fitness influenceri umjesto treninga iz teretana i crossfit boxeva ‘postaju’ različite vježbe i treninge koje možete raditi kod kuće kako biste ostali fit. Sve što trebate je odlučiti se želite li kardio, trening snage ili neku treću vrstu treninga i bez problema ćete naći trening koji vam se dopada.

Nemojte zaboraviti na svoje mentalno zdravlje

I dok vam vježbanje može pomoći u kontroli stresa, ono samo ponekad neće biti dovoljno. Stoga isprobajte meditaciju ili kontrolirano disanje kojima ćete pronaći svoj unutarnji mir i na neko vrijeme ostati sami sa sobom, izolirani od svih problema vanjskog svijeta.

Photo: Pexels, Unsplash

Učitati još
Zatvori