Journal Man: 5 stvari koje će vam trebati za uspješno realiziranje novogodišnjih odluka

Journal Man: 5 stvari koje će vam trebati za uspješno realiziranje novogodišnjih odluka

 

View this post on Instagram

 

Ognuno vede quello che sa ! Voi cosa vedete? o cosa credete di vedere… #Question #AM1Style

A post shared by Andrea Melchiorre (@andreamelchiorre1) on

Još nas svega nekoliko tjedana dijeli od Nove godine, novih prilika i novih početaka. Iako će mnogi od nas nevoljko prigrliti točno propisana pravila kako bi postigli uspjeh i bili još zadovoljniji u godini koja dolazi, ipak moramo priznati da neposredno prije nego što zakoračimo u Novu godinu razmišljamo o tome što bismo sve mogli postići u novih 365 dana koji su pred nama. Sve ono što nismo stigli učiniti, a voljeli bismo dio su novih planova. I to se ne odnosi samo na poslovne planove već i na osobna zadovoljstva, druženje s dragim ljudima, putovanja i atraktivan izgled.

Novi kalendar je savršen za nove početke

Novi kalendar savršen je izgovor za preoblikovanje starih navika i poduzimanje novih izazova. Ipak, statistike pokazuju da se samo oko 9,2 posto ljudi drži  svojih novogodišnjih rezolucija tijekom godine. Bez obzira na vaše ciljeve za 2019, neke praktične sitnice će vam pomoći da ih osvojite. Najvažnije da prije svake akcije budete sigurni da dobro planirate, da imate dovoljno sna, jedete zdravo, tjelesno ste aktivni i uravnoteženi. Uz sve to, uspjeh i zadovoljstvo su zajamčeni.

Evo što si morate priuštiti kako biste se nagradili za dosadašnja postignuća, a uz pomoć tih stvari ostvarite sve što ste zamislili kako bi 2019. bila bolja za vas.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fabrizio Aldo (@fabrizioaldobelfiore) on

Jedite zdravije

Ponekad je to teško. Pogotovo kada je riječ o mjesecima s uzavrelim rasporedom kao što je prosinac. Imate zapravo minimalno vremena na raspolaganju kako biste se posvetili sebi i zdravim navikama, odnosno sve manje imate vremena za pripremu zdravih obroka. u tome vam mogu pomoći kućanski aparati poput blendera i miksera koji će vam uštedjeti vrijeme i osigurati da uvijek pri ruci imate zdravi smoothie, kašicu ili juhu prepunu vitamina i potrebnih nutrijenata za što više energije koja vam je potrebna za sve dnevne aktivnosti.

Russell Hobbs

Organizirajte se

Nema ništa iritantnije nego kada ujutro izađete s nekoliko vrećica, torbi, u jednoj ruci kišobran, u drugoj fascikla, laptop i rokovnik. U takvoj gužvi i neredu uistinu nije teško nešto zaboraviti ili izgubiti. Zato se pobrinite da vam je pri ruci torba u koju sve stane i u kojoj je jednostavno organizirati se. Kada na jedno mjesto posložite sve što će vam toga dana trebati, osjećat ćete se bolje, manje anksiozno, a više samouvjereno. Jedna od najpopularniji torbi koju obožavaju moderni muškarci u pokretu iz cijelog svijeta je minimalistička crna s potpisom Dagne Dover. Uz nju će realiziranje novogodišnjih rezolucija biti jednostavnije. Stvorite si poticajno okruženje i prilagodite se zadacima koje svakodnevno morate obavljati.

Dagne Dover

Konzumirajte više vode

U novoj godini odrecite se kupovine plastičnih bočica vode i zamijenite ih jednom koju ćete uvijek imati kraj sebe. Bilo da se nalazite u uredu ili u teretani. Ona će vs podsjećati na to da ne zaboravite unijeti dovoljno tekućine tijekom dana, na čemu će vam biti zahvalna vaša koža, ali i memorija. Uz dovoljno vode, osjećat ćete se energičnije, porast će vam koncentracija, a i činite dobru stvar za vlastito zdravlje i ljepotu.

Chilly’s

Zamijenite automobil biciklom

Izbjegnite gradsku gužvu i mislite o vlastitom zdravlju. Pritom ćete uštedjeti noivac, a i uz svakodnevno bicikliranje uvijek ćete biti u formi. Tjelesna aktivnost će utjecati i na vašu koncentraciju i dobro raspoloženje, stoga nema razloga da u novogodišđnje odluke i sredstvo kako ih postići ne ubacite bicikl.

Specialized Alibi Sport EQ,

Aplikacije za meditaciju

Između vašeg prepunog društvenog kalendara i ludosti na poslu, ponekad je teško pronaći balans i zastati. Tu na dnevni reddolazi meditacija. Istraživanja pokazuju da pronalaženje vremena za disanje i smirenost mogu dramatično smanjiti razinu stresa, kao i povećati samosvijest i čak vas učiniti boljim sportašem.

Headspace, besplatna aplikacija za meditaciju, nudi širok raspon meditacijskih paketa koji pokrivaju teme od stresa do odnosa prema konkurenciji. Započnite s 5-minutnom sesijom kako biste se oslobodili pritiska, a zatim nastavite svoj put.

Foto: Unsplash, Specialized Alibi Sport, Chilly’s, Dagne Dover, Russell Hobbs

Učitati još
Zatvori