Journal Man: Prugice su omiljeni uzorak i na muškim košuljama

Prva asocijacija na proljetni stil muškaraca, zasigurno su lagane košulje koje se jako dobro uklapaju kako u svakodnevni stil, tako i u onaj poslovni, ali i onaj prilagođen svečanim prilikama. Kod košulja je ključno da ih se promišljeno kombinira s ostalim komadima outfita i modnim dodacima koji cijelom stilu daju na osebujnosti i karakteru.

Jedan od najpopularnijih uzoraka, ne samo ove sezone već promatrajući trendove godinama unazad bez dvojbe su – prugice.

Osim što svaku kombinaciju osvježe i naglase poletnost, prugice su izvrsna optička varka koja igra za vas kako biste izgledali još vitkije.

SVESTRANOST OMILJENIH PRUGICA U MUŠKOJ GARDEROBI

Ukoliko razmislimo o istinskoj definiciji otmjenog odijela, zasigurno će vam osim klasičnog crnog, prvo pasti na pamet ono profinjeno odijelo s prugama. To je najzahvalniji uzorak koji gotovo nikada ne izlazi iz mode. No, ukoliko se želite poigrati stilom, onda su tu prugaste košulje koje će svaku kombinaciju osvježiti i razigrati pa čak i stroga odijela učiniti atraktivnima, trendi i te im udahnuti mladenačku poletnost.

Pruge, bez obzira na nijansu, boju i širinu, savršen su spoj s trapericama. Ova je kombinacija adut iz rukava koji uvijek možete izvući kada nemate ideju što odijenuti, a ne želite biti primijećeni.

No, njihova upečatljivost nosi i dozu neutralnosti pa je ovaj uzorak odličan za kombiniranje i s kožom, lanom i bilo kojim drugim materijalom koji vam padne na pamet. S prugama jednostavno ne možete pogriješiti. Njihove su univerzalnosti itekako svjesni modni znalci pa u svim novim kolekcijama od high streeta do high enda do onih unikatnih izdanja, uvijek možete pronaći širok izbor prugastih košulja kojima ćete dodatno oplemeniti vlastiti look. Ukoliko sada uložite u prugaste komade, imat ćete nepogrešive kombinacije za tople dane, a potom ih, kada dođe sezona jeseni i zime, možete transformirati u kombinaciji s kardiganima, toplim džemperima i blejzerima. Mogućnosti su razne, a ponuda bogata.

Što sve možete pronaći u fizičkim, ali i virtualnim policama na temu prugica, potražite u nastavku.

 

 

Massimo Dutti

Massimo Dutti

Massimo Dutti

Massimo Dutti

Massimo Dutti

Massimo Dutti

 

H&M

H&M

H&M

H&M

 

Zara

Zara

Zara

Zara

Zara

Zara

Zara

 

 

 

Mr Porter

 

Foto: Instagram, Massimo Dutti, Zara, H&M, Mr Porter

0