Journal Man: 5 proizvoda koji vam trebaju za njegu kose zimi

@iamgalla

Njegovana i zdrava kosa ukras je svakog muškarca pa je jako važno obratiti pažnju na njezinu njegu. O kosi ovisi vaš cjelokupni izgled i dojam koji ostavljate. Osim što je važno redovito posjećivati frizerske salone, bitno je odabrati i dobar šampon, a važan je i način na koji ju stilizirate, s čim je i kako češljate.

Njega je posebno važna zimi kada je kosa izložena štetnim utjecajima i u zatvorenom prostoru, ali i na otvorenom. Suhi zrak u grijanim prostorima isušuje kosu i čini je lomljivom. Također, isušuje i tjeme što za posljedicu ima i pojavu peruti. Hladan zrak, vjetar te kape i šeširi također nisu najbolji prijatelji lijepe kose. Osim što se kosa zbog izloženosti hladnoći i trenju ispod kape uništava, također gubi i volumen pa ju je teško stilizirati. Ona gubi svoju punoću, a frizura oblik pa je ključno imati pri ruci proizvode koji će kosu obnoviti, nahraniti i zaštiti, ali je i oblikovati.

Šampon za vlasište

Zima znači hladno vrijeme, centralno grijanje i zbog svega navedenog – groznu kosu. Zbog toga je važno investirati u proizvod koji će ju oživjeti od vlasišta do vrhova. Zdravo vlasište potiče snažan i zdrav rast kose pa njegu kose započnite šamponom za vlasište koji će spriječiti pojavu peruti.

Sachajuan Scalp Shampoo

Dobar regenerator

Nisu svi regeneratori za kosu jednaki. Učinkovit proizvod zahtijeva obilje uravnoteženih sastojaka koji će nadopuniti prirodna ulja u vašem vlasištu koja se izgube šamponiranjem. Le Labo regenerator je obogaćen uljima avokada i kokosa te intenzivno hrani kosu, a njegov miris inspiriran je smirujućom aromom šume japanskih čempresa.

Le Labo conditioner

Krema za oblikovanje kose

Malin + Goetz Sage Styling Cream formulirana je s mnogim korisnim botaničkim ekstraktima koji se koriste u njezi kože kako biste kosu ojačali dok je stilizirate. Kadulja i kamilica umiruju vlasište, a slatki badem i shea maslac nahranit će suhe vrhove.

Malin+Goetz Sage Styling Cream

Serum za kosu

Sisley – Paris revitalizirajući učvršćujući serum odličan je za suhu kosu i kosu koja je na nekim mjestima tanka, a dobar je i za vlasište. Lagana i nemasna formula s visoko koncentriranim sastojcima na biljnoj bazi umiruju vlasište kako bi se spriječio dodatni gubitak kose i sačuvala prirodna boja.


Sisley Revitalising Fortifying Serum for Scalp

Dobar češalj

Zdravlje kose uvelike ovisi i o vrsti češlja ili četke koju koristimo, a potrebni su nam za stiliziranje frizure. Češalj Buly 1803 izrađen je u Švicarskoj, a ima široke zupce koji će se bez poteškoća kretati kroz vašu kosu.

Buly 1803 Dressing Comb

Foto: Mr Porter, Instagram

0