Journal Man: Filmovi koje biste trebali pogledati sa svojim najboljim prijateljima

Journal Man: Filmovi koje biste trebali pogledati sa svojim najboljim prijateljima

Nisu svi filmovi za svako raspoloženje i za svaku priliku. Neke volimo kada smo tužni, neke kada nam je potrebna inspiracija, neki su odličan lijek protiv samoće, neki će nas nasmijati i popraviti raspoloženje, a neki su savršeni za zbližavanje s ljudima koje volimo.

U svakodnevnoj užurbanosti ponekad zaboravimo pokloniti onoliko pažnje i vremena ljudima koji to zaslužuju i koji su bili uz nas u svim prilikama.

Budući da je vrijeme promjenjivo, a radni se tjedan zahuktava, idealno je nakon posla napraviti predah i odmak od svega, pozvati najbolje prijatelje, pripremiti omiljeni comfort food i uživati u zajedničkom gledanju filmova. I to ne bilo kakvih filmova već onih koji će vas dodatno podsjetiti na to kolika je vrijednost imati takve prijatelje pored sebe.

Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody je očaravajuća proslava jednog od najutjecajnijih rock bendova svih vremena – Queena, njihove glazbe i njihovog izvanrednog pjevača Freddiea Mercuryja koji je prkosio stereotipima i konvencijama da bi postao jedan od najomiljenijih zabavljača u povijesti. Nakon uspona Queena, njihovog revolucionarnog zvuka i Freddiejeve solo karijere, film također bilježi ponovno okupljanje benda i jedan od najvećih nastupa u rock povijesti. Priča je to o prijateljstvu koja će vam ispuniti srce.

Point Break

Johnny Utah je mladi regrut FBI-a. Zamoljen je da istraži grupu lopova koji se oblače kao bivši američki predsjednici. Kao tajni agent, Johnny će slijediti tragove koji će ga odvesti do grupe surfera. Vođa ove grupe, Bodhi, predstavit će Utah u novom svijetu. Mladi će detektiv morati birati između svog osobnog i profesionalnog života.

50/50

Adamu Lerneru je dijagnosticiran rak, a on ima 50/50 šanse za preživljavanje. Vidjet ćemo ga kako prolazi kroz proces prihvaćanja svog novog stanja i borbe protiv njega. Upotrijebit će “Imam rak” kao redak nakon što mu njegov najbolji prijatelj Kyle kaže da ga koristi. Lerner će steći nove prijatelje i naći će utjehu u ljubavi svoje mame i Kylea. Film koji će nas naučiti koliko je svaki trenutak važan.

The Motorcycle Diaries

Film se temelji na dnevnicima Ernesta (Che) Guevara i njegovog prijatelja Alberta Granade. Kad su bili mladi, putovali su po Latinskoj Americi, i na svakoj stanici upoznali bi prekrasne krajolike Južne Amerike i nepravde koje postoje u njoj. Granado i Guevarino prijateljstvo postat će jače sa svakom osobom koju će upoznati. Na kraju će im ovo putovanje pomoći da odluče što žele postati. “Neka vas svijet promijeni i vi možete promijeniti svijet.”

Stand By Me 

Ovaj film temelji se djelu “The Body” Stephena Kinga. Priča je to o četvorici prijatelja koji su odlučili pronaći tijelo dječaka koji je umro nekoliko dana prije. Usred ove avanture, djeca će se otvoriti o svojim strahovima i pokazati svoje snage i vještine. Na kraju, ono što je najvažnije su zajednička iskustva i sjećanja.

Foto: Screenshot


.

Učitati još
Zatvori