Journal Man: Podcasti uz koje ćete uživati na putu do posla

Journal Man: Podcasti uz koje ćete
uživati na putu do posla

Ukoliko niste jedan od rijetkih sretnika koji žive u blizini posla, vjerojatno znate kako je naporno provoditi vrijeme u automobili ili javnom prijevozu na putu do posla i nazad. Uz to, većina nas na commute gleda kao na nepotreban gubitak vremena. Ali ako ste već prisiljeni na dugotrajan put, zašto ga ne biste iskoristili da naučite nešto više o temama koje vas zanimaju ili se informirate o događajima u svijetu? Podcasti su odličan izbor za to. Bez obzira koje vas područje zanima, sigurno postoji mnoštvo različitih podcasta koji ga obrađuju.

Da se ne biste izgubili među nekoliko stotina tisuća različitih podcasta te na posljetku zapeli u prometu s nekim koji vam commute čini još dosadnijim, u nastavku smo odabrali šest podcasta uz koje će vam put do posla proći u tren oka.

99% Invisible

99% Invisible je podcast o arhitekturi i dizajnu koji oblikuju naš svijet i svakodnevno nas okružuju, ali im ne pridajemo mnogo pažnje. Iako je jedan od rijetkih podcasta koji se bave dizajnom i arhitekturom, teme kao što su dizajn zastava, filozofija koja se krije iza arhitekture modernih aerodroma te izbor boja i fontova na novčanicama zaslužne su iznimnu popularnost ovog podcasta.

The Habitat

The Habitat prati šestero dobrovoljaca koji su poslani na izolirani otok na Havajima na kojem će provesti godinu dana simulirajući život astronauta na Marsu. “Astronauti” svakodnevno bilježe svoja otkrića, frustracije i međusobne odnose putem audio snimki koje su spojene u podcast i popraćene pripovijedanjem voditelja.

Making Sense with Sam Harris

Ovaj podcast je stvoren za one koji žele proširiti horizonte, saznati više o politici i međunarodnim odnosima, ali i preispitati svoje stavove o nekim stvarima. Iako brojne epizode zahtijevaju veliku dozu koncentriranosti i kritičkog mišljenja, zbog čega ovaj podcast nije uvijek lako slušati, teme poput umjetne inteligencije i politike identiteta svakako će biti vrijedne uloženog truda i vremena.

Mind Pump: Raw Fitness Truth

Namijenjen prvenstveno muškarcima s velikim interesom za fitness, ovaj podcast slušateljima otkriva brojne tajne fitness svijeta, poput prednosti i nedostataka testosteronskih pojačivača, izgradnje savršenog tijela bez teretane te mršavljenju bez praćenja kalorija. Epizode izlaze gotovo svakodnevno, te ih već sad ima preko 1200 pa gotovo da i nema neke fitness teme koja vas zanima, a da nije pokrivena ovim podcastom.

Planet Money

Planet Money je podcast o ekonomiji koji kompleksne teme pojednostavljuje te ih na zabavan način predstavlja slušateljima. Svaka epizoda traje oko 15 minuta, što je dovoljno kratko da vam ne dosade, a ipak dovoljno dugo da saznate sve bitne informacije o određenoj temi.

Radiolab

Ako se želite educirati o znanosti ili potaknuti na razmišljanje, Radiolab je podcast za vas. Genetsko testiranje inteligencije i budućnost slobode govora na društvenim mrežama samo su neke od tema koje voditelj Jad Aburad istražuje kroz zvukove, intervjue, pripovijedanje i glazbu.

Tekst: Ivan Mihanović

Foto: Pexels

Učitati još
Zatvori