Journal Man: Pidžame za najudobnija kućna druženja

Journal Man: Pidžame za
najudobnija kućna druženja

Vrijeme blagdana i zimskog godišnjeg odmora podrazumijeva i lijeno provođenje vremena u domu uz višesatne filmske maratone, preslušavanje glazbe, uživanje u hrani i gomilu smijeha sa svojim ukućanima. U takav se dnevni raspored najbolje uklapa udobna odjeća koja tako skladno upotpunjava cosy atmosferu. Koliko god muškarci u ostatku godine izbjegavali nošenje pidžama, u zimskom razdoblju one su neizostavan “modni imperativ.” Naravno, udobnost prije svega, razlog je zašto muškarci toliko vole zimske pidžame i uskakanje u njihovu udobnost čim završe sve obveze izvan svog doma.

Kauč, dekica, kuhano vino ili vruća čokolada, lampice i zagrljaj drage osobe u pidžami prava je definicija kućne atmosfere koju volimo.

Dobra je vijest da iz sezone u sezonu na tržište stižu sve zanimljivije, toplije, mekanije i udobnije pidžame u kojima je pravi užitak provesti čak i cijeli dan. One s božićnim motivima posebno su simpatične. Poruke i printovi na tim pidžama dodatno doprinose zabavnom ugođaju pa su pravi kućni statement komad za zimsko vrijeme.

Zanimljive crtice o pidžami

Iako su posebno udobne one pamučne i flanelske, svilene pidžame u svojoj otmjenosti ostavljaju poseban osjećaj na koži, stoga se i one sve češće nalaze u kućnim kolekcijama modernih muškaraca.

Dobro je napomenuti kako su pidžame kakve danas poznajemo zapravo svoje početke imale u perzijskoj kulturi, a Muslimani su je potom donijeli u Indiju odakle dse proširila na europski kontinent kada su se s njom upoznali britanski kolonijalisti i donijeli je na Stari kontinent.

Naime, kada govorimo o pidžamama, onda nije samo riječ o udobnoj odjeći za spavanje već o višeslojnim kombinacijama udobnih komada koji su namijenjeni za nošenje u kući. Stoga je važno da je izrađena od prirodnih, antibakterijskih materijala, ali prije svega – udobna.

Uzimajući sve to u obzir pronašli smo najudobnije pidžame trenutno dostupne na trižištu koje će se savršeno uklopiti u vaše blagdansko uživanje. Pogledajte u nastavku što vas sve čeka na policama poznatih trgovina.

Tezenis

Tezenis 

Tezenis

Tezenis

Tezenis

Tezenis

s Oliver

s Oliver

s Oliver

Zara

Zara

Zara

Zara

Zara

Zara

H&M

H&M

H&M

LISCA

LISCA

Foto: Unsplash, Zara, s Oliver, H&M, LISCA, Tezenis

Učitati još
Zatvori