Journal Man: Čega biste se trebali odreći ako želite biti uspješni

Ponekad, da bismo postali uspješni i približili se osobi kakva postati, ne moramo dodati više stvari, zapravo moramo odustati od nekih od njih. Postoje određene stvari koje su univerzalne, koje će vas učiniti uspješnim ako odustanete od njih, iako bi svatko od nas mogao imati drugačiju definiciju uspjeha.

Od nekih od njih danas možete odustati, a za neke će možda trebati malo više vremena da zaboravite na njih. Dobro razmislite što vs najviše sputava na putu do uspjeham, odnosno osmislite svoj osobni plan kako biste  postigli vrhunac svoje karijere.

U nastavku donosimo nekoliko neprijatelja vašeg uspjeha na koje pokušajte zaboraviti već danas.

Izlika

Ako želite uspjeh, morate prestati praviti izgovore za sve. Zaboravili ste na sastanak? Kasnite? Zaboravili ste uzvratiti telefonski poziv? Nema izgovora za lijenost ili kašnjenje. Vi ste odgovorni za svoj vlastiti život. Stoga, postavite se kao odgovorna osoba koja na vrijeme ispunjava svoje obveze, profesionalno i ljubazno komunicira s klijentima i suradnicima te ulaže trud kako bi unaprijedila vlastito poslovanje.

Perfekcionizma

Naravno, svi želimo biti najbolji što možemo, ali cilj koji podrazumijeva savršen ishod je svaki put potpuno nerealan i najjednostavniji način da se vratite s vremena na vrijeme. Morate biti spremni na kompromise, posebno na vrijeme, ako želite biti uspješni i često perfekcionizam može stati na put tom

Loših navika

Životni stil koji vodite je ključan za ishod vašeg uspjeha. Ako izlazite svake noći i budite se kasno, omamljeni i mamurni, ne treba vam znanstveno objašnjenje kako biste shvatili koliko ste neproduktivni. Jednako tako, junk food, cigarete, šećer i prekomjerni kofein neće učiniti ništa dobro za vaše mentalno stanje i vašu produktivnost. Napravite korak unatrag i shvatite koji se dijelovi vašeg životnog stila trebaju mijenjati.

Uspoređivanja s drugima

Stalno uspoređivanje s drugima oko vas je potpuno neproduktivno. Da, konkurencija je važna i poticajna, ali uspoređujući sebe i pokušavajući promijeniti svoj smjer, vjerojatnije je da će završiti neuspjehom, a ne uspjehom

Nepreuzimanja odgovornosti

Vi ste jedina osoba odgovorna za vlastite postupke. Ako je nešto pošlo po zlu na poslu, a vi imate nešto s tim, svakako je bolje preuzeti odgovornost, krenuti dalje i usredotočiti se na rješavanje problema, umjesto da upirete prstom u prvu osobu do sebe. Biti nesposoban prihvatiti odgovornost je čin nezrelosti i ako tražite uspjeh, morate to ostaviti se riješiti te nezrele navike.

Prigovaranja

Nažalost, život ne ide uvijek u smjeru u kojem se nadamo ili predviđamo. Žaliti se na sve što pođe po zlu je potpuni gubitak vremena. Preusmjeravajte svoje frustracije u to kako biste osigurali da je ishod projekta najbolji što može biti, i zapamtite: nitko ne voli osobe koje se stalno žale.

Fokusiranja na kratkoročne ciljeve

Ako želite biti uspješni, morate gledati na život kao na veću, odnosno širu sliku. Usmjeravanje samo na kratkoročna rješenja umjesto dugoročnih ciljeva zasigurno će vas dovesti u previše nepovoljnih situacija. Vaš fokus može biti koristan kako biste brzo riješili problem, ali također morate prihvatiti odgovornost za dugoročne ciljeve ako ikada poželite dosegnuti vrhunac svoje karijere.

Foto: Instagram, Unsplash, Pexels

0