Journal Man: Ovi proizvodi drže frizuru postojanom cijeli dan

Journal Man: Ovi proizvodi drže
frizuru postojanom cijeli dan

Ako vam ‘bad hair day‘ često preraste u loš tjedan, pa i mjesec, velika je vjerojatnost da još uvijek niste pronašli pravi proizvod za oblikovanje kose koji će držati vašu frizuru na mjestu cijeli dan. Pogotovo ako ne znate razlikovati slani sprej od laka za kosu i tek trebate otkriti čari šampona za suho pranje, sve ovo postaje još veći izazov. No, kad doznate koji je najbolji proizvod za vaš tip kose i kako ga primijeniti, ništa vas više neće moći pokolebati – ni vas ni vašu frizuru. To je jednostavno, a izazov je zapravo otkriti koji proizvodi za kosu uistinu djeluju.

Proizvodi za kosu: Kako znati odabrati li gel, pomadu ili možda slani sprej?

Glina je svestran proizvod koji bismo zaista preporučili svakome. Pogotovo ako niste obožavatelj sjajnog izgleda, ovaj proizvod s mat finišem je idealan za vas. Pasta je slična glini jer je svestrana, no s njom je lakše pogriješiti. Nju je bolje nanijeti na kosu dok je mokra kako bi vam frizura duže trajala. Pasta također stvara dojam većeg volumena i gustoće kose. S druge strane, za pravilno nanošenje pomade potrebno je malo više znanja da biste izgledali sjajno poput Dona Drapera ili kralja rock’n’rolla. Ključno je biti štedljiv i odabrati pomadu na bazi vode jer ju je lakše isprati od alternative na bazi ulja.

Ako ste netko tko ne želi uložiti previše truda u kosu bez, slani sprej bi mogao biti vaš prvi izbor. Najprikladniji je za one koji imaju kovrčavu kosu. Vosak će vašoj kosi dati sjaj i teksturu, a puno je lakše s njim baratati nego s pomadom. Isto tako, možete ga koristiti za stavljanje zalutalih dlačica pod kontrolu. Oni koji pak žele ukrotiti svoju gustu grivu bi trebali koristiti pjenu za kosu, dok gel ima moć pretvoriti kosu u beton u samo nekoliko sekundi. Bez obzira na to koju vrstu proizvoda odabrali, lak za kosu može djelovati kao zadnji korak i obrambeni sloj za zaštitu frizure od vjetra, kiše ili vlage. U nastavku možete naći izbor najboljih proizvoda za oblikovanje kose koji će frizuru držati pod kontrolom cijeli dan.

Učitati još
Zatvori