Journal Man: Organiziranje momačke zabave i nije tako težak zadatak

Journal Man: Organiziranje momačke zabave
i nije tako težak zadatak

Ukoliko vam je vaš dobar prijatelj učinio čast i odabrao vas za vjenčanog kuma, to sa sobom nosi i neke (slatke) obveze. Jasno vam je da prva obveza koja se podrazumijeva u vašoj novoj ulozi jest – organiziranje momačke zabave. To, doduše, i neće biti tako teško jer pretpostavimo da jako dobro poznajete svog kuma pa je na vama da učinite sve kako biste se svi zajedno odlično proveli i priuštili si dan (i noć) za pamćenje.

Da vam niti jedan detalj ne promakne, donosimo popis obveza na koje je važno obratiti pažnju kako biste organizirali savršenu momačku zabavu.

Pozivanje svih pravih ljudi

Sastavite svoj popis ljudi i konzultirajte se s kumom, odnosno budućim mladoženjom. Najmanje što želite je nekoga slučajno izostaviti. Pregledajte svoj telefonski imenik, Facebook i Instagram. Svoj popis dopunite sugestijama i željama mladoženje, kreirajte WhatsApp grupu i nastavite s dogovorima kako biste saznali tko sigurno dolazi, a tko ne.

Odaberite lokaciju

Sljedeća odluka koju trebate donijeti je mjesto gdje će se održati momačka zabava. Ako želite imati divlji vikend, onda su lokacije razvikane kao party mjesta pravi izbor. Međutim, možda tražite nešto što je više avanturistički vikenda nego ludi vikend proveden u raznim noćnim klubovima? Morate razmišljati o tome što će mladoženja htjeti – ne ono što vi želite.

Nakon što ste smislili ideju o vrsti vikenda, slijedi detaljno planiranje. Naravno, u tom smislu morate uzeti u obzir i troškove. Želite nešto što si svatko može priuštiti.

Posljednje što želite je da se u momačku zabavu uključe samo dvije osobe jer ste izabrali nešto što je daleko iznad mogućnosti . Možete razgovarati s mladoženjom o tome bez otkrivanja detalja  ili čak postaviti pitanje u WhatsApp grupu koju ste kreirali.

Putujte sa stilom

Još jedan čimbenik koji trebate uzeti u obzir pri planiranju  momačke zabave jest prijevoz. Naravno, ovo se može teško organizirati ako na svom popisu imate ljude koji dolaze iz svih krajeva zemlje. Međutim, najbolja stvar koju trebate učiniti je imati središnje mjesto za sastanke i onda svatko može putovati od tamo do mjesta gdje će se održati momačka zabava. Ako zaista želite putovati u stilu, vrijedi pogledati kakve su mogućnosti vezane za organizirani prijevoz koji će vas sve pokupiti i dovesti na željenu lokaciju.

Nemojte uključivati ​​sve u proces planiranja

Vi ste odgovorni za zabavu s dobrim razlogom. Vi ste osoba koja poznaje mladoženja bolje nego itko drugi. Stoga će vaša prosudba biti najbolja. Iako je dobra ideja uključiti jednu ili dvije osobe u proces planiranja, više od toga samo će stvari učiniti previše kompliciranima. Svatko će imati drugačije mišljenje i neće biti načina da svi budu zadovoljni. Najbolje je da se posavjetujete s nekoliko ljudi, a zatim finalizirate svoje planove i predstavite ih svima koji će biti pozvani da se ne raspravljaju.

 

Organizirajte odličnu hranu

Alkohol je obično prioritet broj jedan kada je riječ o bilo kojoj momačkoj zabavi. Ipak, morate planirati i hranu. Možda ćete poželjeti unaprijed rezervirati nekoliko restorana, pogotovo ako vas je veliki broj. Osim toga, catering sa slasnim zalogajima dobrodošlice može biti dobar način za razbijanje leda prije početka pijenja.

Zaštitite ekipu od mogućih pogrešaka

Momačke zabave su osmišljene kako bi bile pomalo nevaljale. To je posljednji mladoženjin dan u solo varijanti s prijateljima. Međutim, iako je vaš posao kao kuma da ga uvede u sljedeću fazu života u dobrom raspoloženju, ipak se pobrinite da ne napravi pogrešku koja bi mogla ugroziti nadolazeći veliki dan. Svaki par  ima liniju koja se ne može preći. Stoga, imajte na umu da biste svom kumu trebali pomoći da donese ispravnu odluku i pređe granicu. Nijedna noć pijanog razvrata nije vrijedna njegove odabranice ili gubitka veze.

Kada sve ove čimbenikeuključite u proces planiranja, nema nikakve sumnje da će svi biti zadovoljni, a odličan provod je zajamčen.

Foto: Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori