Journal Man: Zabavite se s prijateljima uz ove online multiplayer videoigre

Journal Man: Zabavite se s prijateljima uz
ove online multiplayer videoigre

online multiplayer videoigre

Rad od doma, socijalno distanciranje, samoizolacija i karantena – ovi pojmovi bombardiraju nas iz gotovo svakog medija. Ako ste odlučili biti društveno odgovorni te smanjiti druženja i izlaske iz stana, osuđeni ste na barem 2 tjedna boravka u zatvorenom. I dok će vam Netflix i TV u tom razdoblju postati novi najbolji prijatelji, vjerojatno će vam brzo početi nedostajati oni pravi. Budući da se trenutno ne možete družiti s njima uživo, pozovite ih na zajedničku partiju neke multiplayer videoigre. Osim što ćete se zabaviti, s prijateljima ćete, ako posjedujete headset, moći i pričati, stoga nam se online igranje trenutno čini kao najbolja alternativa odlasku na piće. U nastavku pogledajte naše prijedloge online multiplayer videoigara.

Fortnite

Jedna od najpopularnijih videoigara današnjice dolazi u tri verzije, a daleko najpoznatija je Fortnite Battle Royale. Ova verzija omogućava istovremeno igranje 100 igrača koji mogu igrati sami za sebe, u paru ili u timu od 3 do 4 igrača. Na početku svake partije igrači slete na željeno mjesto na karti, nakon čega moraju tražiti oružja, resurse i vozila kako bi mogli napadati druge igrače i eliminirati ih. Tijekom partije područje na kojem igrači smiju biti smanjuje se zbog otrovne oluje koja igračima nanosi štetu. Zbog toga igrači s vremenom igraju na sve manjem području te sve češće susreću suparnike.

Fortnite screenshot
Fortnite

Apex Legends

Iako nešto manje popularna od Fortnitea koji joj je izravna konkurencija, Apex Legends nikako nije manje kvalitetna videoigra. Za razliku od Fortnitea, Apex Legends moguće je igrati samo u timu od 3 igrača, pa tako svaku partiju igra dvadeset timova, odnosno 60 igrača. Ostatak je više-manje isti kao i kod Fortnitea – nakon što sletite na željeno mjesto morate tražiti oružje i eliminirati protivnike, a raspoloživo područje za igranje smanjuje se s vremenom.

Apex Legends screenshot
Apex Legends

Rocket League

Nogomet, ali s raketnim automobilima – ovako bi se najbolje mogla opisati Rocket League. U ovoj igri sučeljavaju se dva tima s do četiri igrača, a cilj svakog tima je postići što više golova udaranjem lopte raketnim automobilom. Ako vam nogomet ne zvuči privlačno, naknada ažuriranja omogućila su igračima i nove načine igranja koji uključuju hokej na ledu i košarku.

Rocket League screenshot
Rocket League

Counter-Strike: Global Offensive

U ovom multiplayer shooteru dva tima od pet igrača, Teroristi i Protuteroristi, igraju jedan protiv drugog. Cilj oba tima je eliminirati suparnički te istovremeno izvršiti određene zadatke. Teroristi, ovisno o načinu igre, moraju ili postaviti bombu ili držati taoce u zatočeništvu, dok Protuteroristi moraju spriječiti podmetanje bombe, uništiti ju ili spasiti taoce. Kako vam nikada ne bi dosadila, ova videoigra igračima nudi čak 9 različitih načina igranja.

Counter-Strike screenshot
Counter-Strike: Global Offensive

Overcooked 2

U ovoj izrazito zabavnoj igri tim od maksimalno 4 igrača surađuje kako bi pripremio narudžbe u restoranu. Igrači moraju pribaviti, nasjeći i skuhati hranu, poslužiti ju te oprati prljavo posuđe. Možda vam sad ne zvuči atraktivno, ali vjerujte nam da ćete nakon prve partije biti navučeni na ovu igru. Samo pripazite – iako izgleda veselo i opušteno, Overcooked 2 može postati prilično stresna kada se narudžbe nagomilaju.

Overcooked 2 screenshot
Overcooked 2

Destiny 2

Još jedan multiplayer shooter, ali ovaj put smješten u znanstveno-fantastičnom svijetu s elementima mitologije. Igrači preuzimaju ulogu Čuvara, zaštitnika posljednjeg sigurnog grada na Zemlji, te posjeduju posebnu moć kojom štite Posljednji grad od različitih vanzemaljskih rasa. Jedna od tih rasa, Cabal, infiltrira se u grad i otme svim Čuvarima njihovu moć. Nakon ovoga igrači kroz igru pokušavaju ponovno steći svoju moć te poraziti Cabal i zauzeti Posljednji grad.

Destiny 2 screenshot
Destiny 2

Photo: Unsplash, Playstation

Učitati još
Zatvori