Journal Man: Zašto odjednom baš svi pričaju o seriji ‘Line of Duty’ koja se snima već godinama?

Journal Man: Zašto odjednom baš svi pričaju o seriji ‘Line of Duty’ koja se snima već godinama?

Sasvim je moguće da ste ovih dana barem jednom čuli za seriju ‘Line of Duty.’ Bilo da je o njoj pisao neki strani medij, komentirao YouTuber, bloger, influencer ili vam iskače u nekom drugom obliku na društvenim mrežama. Čini se da baš svi pričaju o tome, ljudi koji se bave potpuno različitim sferama. Zaintrigirao nas je takav očiti hype na sve strane, posebice zato što u pitanju nije nova serija, štoviše, snima se još od 2012. godine, a njezin tvorac Jed Mercurio uvrstio se odavno među najvažnije TV kreatore.

Nakon što smo uronili u priču, glumce i sve ono što je obilježilo ‘Line of Duty’, sigurni smo da ćemo već večeras početi bingeati epizode koje smo eventualno propustili.

Nova sezona jedne od najgledanijih BBC-jevih serija

Već su brojke same po sebi dovoljne da nam bude jasno kako policijska drama nije tek jedna od kvalitetnih serija u nizu. Pažnju zbog koje internet vrvi reakcijama na radnju pridobila je zapravo nova, šesta sezona serije koju su obožavatelji čekali dvije godine. U noći kad je BBC emitirao prvu epizodu, ispred televizora se pronašlo više od 9 i pol milijuna ljudi. ‘Line of Duty’ tako je oborila rekord koji je ranije držala hvaljena serija ‘Bodyguard’ (koju trenutno možemo gledati i na Netflixu).

Jedino što je više gledatelja popratilo je nedavni televizijski intervju princa Harryja i Meghan Markle s Oprom koji je pratilo oko 11 milijuna ljudi.

Budući da se na BBC-u šesta sezona prikazuje epizodu po epizodu, pljušte reakcije na svaku – slično kao što se događalo s posljednjom sezonom ‘Game of Thrones.’ Također, producenti još uvijek nisu potvrdili snimanje sedme sezone zbog čega je neizvjesnost o kraju radnje u šestoj – još veća!

Svijet policije, korupcije i akcije u hvaljenoj drami

Britansku seriju osmislio je Jed Mercurio, prozvana je jednom od najboljih policijskih dramskih serija svih vremena, a bila je nominirana za gotovo svaku prestižnu nagradu u Velikoj Britaniji. Royal Television Society prozvao ju je najboljom dramskom serijom dvije godine za redom, a glavni glumci prisvojili su si brojne nominacije.

Radnja prati detektiva Stevea Arnotta (Martin Compston) koji je, nakon incidenta u protuterorističkoj akciji, premješten u antikorupcijsku jedinicu AC12. Njegova je nova suradnica Kate Fleming (Vicky McClure), jedna od undercover agentica na najvišoj poziciji, a njih dvoje operiraju pod vodstvom Teda Hastingsa (Adrian Dunbar) koji je zadužen za otkrivanje korupcije unutar policije. Tijekom serije ovaj se trio suočava s brojnim korumpiranim policajcima i agentima, zadiru duboko u sustav, a priča baca fokus na policiju kao desnu ruku organiziranom kriminalu.

Gdje možemo gledati ‘Line of Duty’ ?

Najnoviju, šestu sezonu serije ‘Line of Duty’ o kojoj baš svi pišu trenutno je moguće gledati na BBC-jevu i BBC-jevom streaming servisu BBC iPlayer. Međutim, razveselila nas je činjenica što i mi možemo bingeati toliko hvaljeno djelo britanske kinematografije! Trenutno je na Netflixu dostupno prvih pet sezona – pa u slučaju da još nikad niste gledali napetu policijsku dramu, vjerujemo da će i vas brzo usisati u njezin ogromni fanbase!

Foto: BBC, Netflix

Učitati još
Zatvori