Journal Man: Kako pravilno održavati i njegovati bradu?

Journal Man: Kako pravilno
održavati i njegovati bradu?

Svaki muškarac koji nosi bradu, zna da njeno održavanje nije nimalo lak posao. Bez obzira nosite li kratku ili pak preferirate dugu i bujniju bradu, za postizanje željenog efekta i lijepog izgleda ključna je pravilna njega. Baš kao što je potrebno obratiti pažnju na kožu i kosu, jednako je važno u beauty rutinu uvesti i pravilno održavanje njegovanje brade.

Pranje i sušenje brade

Za početak, ne treba spominjati da svoju bradu trebate redovito prati jer je to dio održavanja osobne higijene. Nekoliko puta tjedno operite ju posebnim sapunima i šamponima za bradu – nježniji su od onih za kosu i vašu bradu neće dodatno isušiti, a na tržištu ih danas ima pregršt. Osim što će vaša brada biti čista, pranjem se djelomično i hidratizira te će ju biti lakše raščešljati.

Nakon pranja, vrijeme je za sušenje. Bradu ćete najbolje osušiti nježnim trljanjem ručnika. Nemojte žuriti nego ju polako i ravnomjerno osušite kako se dlake ne bi zapetljale i kako ju ne biste oštetili. Sušenje sušilom za kosu nije baš preporučljivo, ali ako ste u žurbi i nemate drugog izbora, pripazite da zrak ne bude vruć.

Koristite ulja za bradu

Ulja za bradu trebali biste koristiti nakon svakog pranja. Baš kao i koži, i bradi je nužna hidratacija koju je najjednostavnije postići upravo pomoću kvalitetnog ulja za bradu. Nanestite malu količinu ulja na dlanove i potom ga blagom masažom utljajte u bradu i kožu. Ulja ugodnog mirisa zaokružit će cjelokupni dojam.

Češljanje i oblikovanje brade

Kako bi njega brade bila potpuna, a efekt njegovanosti i više nego primjetan, nakon nanošenja ulja slijedi češljanje. Čeljanjem nećete samo raspetljati dlake, već ćete pomoći ravnomjerno nanijeti ulje. Bradu prvo treba počešljati od vrata prema gore; to će razdvojiti dlake i dati joj volumen. Nakon toga ju normalno počešljajte prema dolje i oblikujte prema želji. Bradu je važno očetkati ili počešljati koristeći posebnu četku, odnosno češalj. Rezultat je uistinu vrijedan truda. Brada se neće lomiti, imat će prirodan sjaj, a koža će biti zaštićena od iritacija. Kako biste bradu lakše oblikovali, pomoći će vam balzam. Balzami imaju hidratacijska svojstva kao i ulja, ali zbog gušće konzinstencije, s njima ćete lakše postići željeni oblik.

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori