Journal Man: Ne možete se motivirati na vježbanje? Isprobajte ove fitness igre!

Journal Man: Ne možete se motivirati na vježbanje? Isprobajte ove fitness igre!

fitness igre naslovna

Neki od nas su se vrlo lako prilagodili zatvaranju teretana i fitness centara te su nastavili održavati svoju fitness rutinu kod kuće pomoću aplikacija, YouTube videa ili kratkih treninga na Instagramu. Međutim postoje i oni koji nikako ne mogu pronaći motivaciju za vježbanje kod kuće – što zbog manjka prostora, što zbog tromosti nakon cjelodnevnog izležavanja pred TV-om ili pak zbog toga što ne vole poslušno pratiti virtualne trenere.

Nabolje fitness igre

Ako spadate u drugu skupinu, ali se ipak ne želite potpuno zapustiti do ponovnog otvaranja teretana, imamo prijedlog za vas – fitness igre. Uz ove igre dobro ćete se zabaviti, ali i umoriti te oznojiti. Neke od igara na našem popisu isključivo su namijenjene tjelovježbi, dok su druge obične igre namijenjene dobrom provodu u kojima je vježbanje samo bonus. Neovisno o tome imate li igraču konzolu ili PC, u nastavku ćete sigurno pronaći neku igru koju ćete odmah htjeti zaigrati.

Ring Fit Adventure (Nintendo Switch)

Iako je prvenstveno zamišljena kao  igra, a ne kao tjelovježba, Ring Fit Adventure dobro će vas izmoriti. U ovom akcijskom RPG-u morate trčati, saginjati se i skakati kako biste izbjegli prepreke i naposljetku porazili svog glavnog protivnika – zmaja Dragauxa.  Da biste igrali Ring Fit Adventure potreban vam Ring Fit, uređaj sličan pilates obruču koji dolazi s igrom.

Ring Fit Adventure fitness igre
Ring Fit Adventure

Beat Saber (PC, PlayStation 4)

Beat Saber jedna je od najboljih i najpopularnijih VR igara na tržištu. U ovoj glazbenoj igri ćete se saginjati i izmicati dok zamahujete rukama kako biste presjekli blokove koji lete prema vama. I to sve u ritmu nekih od najpoznatijih pjesama. Iako je Beat Saber glazbena igra te umor zbog njene iznimne zabavnosti nećete osjećati dok ju igrate, upala mišića vam je zagarantirana dan nakon igranja.

Beat Saber fitness igre
Beat Saber

Fitness Boxing (Nintendo Switch)

Ova igra za Nintendo Switch nudi vam treninge koje nadzire virtualni trener. Za detekciju vaših udaraca i manevara koriste se Switchevi kontroleri, a težina treninga s vremenom raste. Igra koristi vašu dob i težinu kako bi procijenila vašu tjelesnu spremnost i količinu potrošenih kalorija te na temelju toga određuje vaše treninge i njihovu težinu.

Fitness Boxing fitness igre
Fitness Boxing

Just Dance 2020 (PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch)

Just Dance je još jedna glazbena igra koja može poslužiti i kao izvrstan trening. U igri pokušavate što točnije pratiti koreografije na neke od trenutno najpopularnijih pjesama. Za prepoznavanje vaših pokreta možete koristiti kameru, neki kontrolor s detekcijom pokreta ili vaš smartphone.

Just Dance 2020 fitness igre
Just Dance 2020

BoxVR (PC, PlayStation 4)

Ova VR fitness igra igračima nudi boksačke treninge za vrijeme kojih u ritmu moraju udarati oznake i izbjegavati prepreke. BoxVR je jako slična Beat Saberu, ali je više fokusirana na fitness, a manje na glazbu. Treninzi variraju od kratkih trominutnih treninga eksplozivnosti do polusatnih treninga izdržljivosti.

BoxVR fitness igre
BoxVR

Superhot VR (PC, PlayStation 4)

Uz Superhot VR dobro ćete se oznojiti i namučiti ako se potpuno unesete u igru. Dok igrate pokušavate pobijediti brojčano nadmoćne neprijatelje, a za vrijeme sukoba igra vam ne nadopunjuje municiju ni broj života. Superhot VR osvojila je brojne nagrade, uključujući i nagradu za najbolju VR igru.

Superhot VR fitness igre
Superhot VR

Foto: Nintendo, PlayStation

Učitati još
Zatvori