Journal Man: Najčešće beauty greške koje rade gotovo svi muškarci

Journal Man: Najčešće beauty greške
koje rade gotovo svi muškarci

Stil je sve ono čime opisujemo svoj senzibilitet, ističemo karakter i ljepotu, ali i sakrivamo ono što ne želimo predstaviti javnosti. No, njega i beauty rituali od ključnog su značaja za savršen dojam.

Dotjerivanje je način na koji predstavljate svoje tijelo. To mnogo govori i o načinu života, navikama odnosu prema zdravlju i ukusu. Većina stiliziranih muškaraca naglasak stavlja na njegu, izgled kože, održavanje brade i kose. Međutim, baš kao što ljudi uočavaju vašu leptir-kravatu, sako ili oksfordicu, oni također primjećuju i vašu kosu, kožu i izgled. Ukoliko je vaš izgled neuredan, nemaran i zapušten, teško da će bilo koja odjevna kombinacija pomoći u popravljanju dojma. Nema ničeg privlačnijeg od urednog, mirisnog izgleda koji zaokružuje cjelokupni dojam, stoga u nastavku pročitajte koje su najčešće beauty greške koje je svaki muškarac napravio barem jednom u životu i ukoliko ih činite i sami, učinite sve da se više ne ponavljaju.

Korištenje nekvalitetnih proizvoda

Većina žena koristi tonu proizvoda, dok se većina muškaraca drži samo njih nekoliko. Možda koriste proizvode za svakodnevno čišćenje lica, šampon, regenerator i možda proizvod za kosu. Većina muškaraca također će uključiti neke proizvode za brijanje u svoju rutinu. Bilo da koristite nekoliko proizvoda ili niz proizvoda, ono što stavljate na svoje tijelo izravno utječe na vaš izgled. Možete utvrditi je li proizvod nekvalitetan ako odgovorite na pitanja: Odgovara li proizvod vašim zahtjevima? Na primjer, je li gel čvrst ili se oljušti? Imate li neobjašnjive kožne reakcije? Jeste li zabrinuti zbog kemikalija koje stavljate na svoje tijelo?

Neugledni nokti

Manikura je važna u beauty rutini, i iako neki muškarci zaziru od nje, to ne znači da biste trebali zanemariti svoje nokte. Prljavi, oštri nokti, iako su mali detalj, mogu pokvariti cjelokupni dojam i usmjeriti pažnju s cjelokupnog izgleda. Rukam gestikulirate, držite naočale i pribor za jelo i rukujete se, tako da su često u fokusu. Održavanje zdravih i urednih noktiju učinit će ih neutralnima, vaši sugovornici se neće fokusirati na njih i ostavit ćete dojam uredne i njegovane osobe.

Neuklanjanje dlačica s tijela

Ovo može ostaviti poprilično loš dojam, ukoliko dlake prekrivaju leđa i vrat. Stoga ukoliko slobodno vrijeme volite provoditi na bazenu, a ljeti se sunčati na plažama, ipak pripazite na to područje. Kreme za depilaciju i električni brijači mogu vam pomoći da ostanete uredni i njegovani i izbjegnete ružne poglede.

Nos i uši

Svi se možemo složiti da su dlačice koje visi iz nosnica ili koje strši iz ušiju ružne. Pogrešno je previdjeti održavanje dlaka za nos i uši.

Trimer za nos i uho može brzo podrezati dlačice tako da ih nitko ne vidi. Možda ste čuli da je čupanje bolje pa semožete poslužiti i pincetom, ali je to bolnija opcija. Samo obratite pažnju da se usredotočite na cijelo uho, a ne samo na kanal, jer dlake često mogu rasti i u drugim područjima.

Gruba stopala i ruke

Nastajanje žuljeva na rukama i nogama je normalno. Rukovanje s gospodinom koji ima suhu i grubu kožu nikada nije elegantno. Isto vrijedi i za muškarce koji ne mare za svoja stopala, ali ih pokažu svijetu u sandalama ili bosonogi ljeti. Poput dobre manikure, treba se brinuti o koži oko noktiju. Najlakši način da uklonite suhu kožu ili žuljeve na nogama i rukama je da se poslužite vrućim tušem kako bi omekšali kožu, a zatim uklonite višak kože. Nakon što je koža suha, upotrijebite veliku rašpu za nokte kako biste površinu još više izgladili. Ne želite to učiniti sami? Naručite se na pedikuru u salonu i uklonit će vaše žuljeve i suhu kožu, a vi ćete izgledati očaravajuće.

Foto: Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori