Journal Man: Najbolji sportski dokumentarci koje možete pogledati na Netflixu

Journal Man: Najbolji sportski dokumentarci
koje možete pogledati na Netflixu

Netflix sportski dokumentarci naslovna

Za sve ljubitelje sporta sastavili smo listu najboljih sportskih dokumentaraca koje trenutno možete pogledati na Netflixu. Od nogometa, preko Formule 1 pa sve do planinarenja, na ovom popisu svatko će pronaći nešto za bingeanje ovaj vikend.

The Carter Effect

The Carter Effect debitirao je 2017. godine na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu, što je posebno prikladno s obzirom na to da je film hommage Vinceu Carteru i košarci u najvećem kanadskom gradu. Nakon što je započeo karijeru u Raptorsima 1998. godine, Carter je stavio Toronto na košarkašku kartu i učinio košarku iznimno popularnom u državi u kojoj većina ljudi preferira hokej.

Formula 1: Drive To Survive

Dvije sezone od 10 epizoda čine ovo doku-seriju izvrsnim izborom za vikend bingeanje. Sve epizode prate živote vozača i način na koji se nose s konstantnim pritiskom. Formula 1: Drive To Survive pruža neviđeni pogled na ovaj sport u kojem će ljubitelji Formule 1 sigurno uživati.

Icarus

Sjajni dokumentarni film Bryana Fogela o ruskom olimpijskom doping programu osvojio je Oscara za najbolji dokumentarni film 2018. godine.  Film je razotkrio varanje u sportu sponzorirano od strane Kremlja, a u trenutcima djeluje poput napetog političkog trilera.

Sunderland ‘Till I Die

Pad Sunderlanda iz engleske Premier lige u EFL bio je najmračniji trenutak u novijoj povijesti kluba. Ova doku-serija gledateljima prikazuje potpuno posvećenost navijača Black Catsa njihovom omiljenom klubu, usprkos katastrofalnoj sezoni i svim nedaćama koje su potom uslijedile.

Team Foxcatcher

Ovaj film prati život Johna du Ponta, bogatog nasljednika obitelji du Pont i trenera hrvanja koji je osuđen za ubojstvo. Team Foxcatcher koristi obiteljske snimke kako bi ispričao tragičnu istinitu priču o zločinu pokojnog du Ponta.

The Dawn Wall

The Dawn Wall prikazuje nevjerojatnu biografiju Tommya Caldwella i najintenzivniji uspon u njegovom životu – ucrtavanje nove staze do vrha nacionalnog parka Yosemite. Osim napetih scena, u filmu vas očekuju i čudesni kadrovi prirode.

Foto: Netflix

Učitati još
Zatvori