Journal Man: 5 odličnih  parfema za proljetne dane

Journal Man: 5 odličnih parfema
za proljetne dane

 

 

 
 

 
View this post on Instagram
 

 

 

 
 

 
 

 

 

 

 

A post shared by Chris (@christopherbark) on

Svako godišnje doba ima svoja karakteristična obilježja. Tako je proljeće vrijeme kada se sve vraća u život, temperature rastu, a priroda se sve više zeleni. Stoga bi i parfemi koje nosite trebali odgovarati proljetnoj vibri.

Sama pomisao na proljeće u nama budi optimizam koji je dodatno naglašen cvatom cvijeća, lijepim vremenom i mirisima probuđene prirode. Određeni parfemi ujedinju sve ono što nas asocira na proljeće, pa nam tako njihove mirisne note omogućuju da sa sobom nosimo dio proljetne prirode.

 

 

 
 

 
View this post on Instagram
 

 

 

 
 

 
 

 

 

 

 

A post shared by Pierre Louis Leclercq (@pilouleclercq_) on

Muški parfemi za proljeće

Proljetni parfemi imaju osvježavajuće note ljetnih parfema, ali i dio topline zimskih, što ih čini idealnima za nepredvidive proljetne dane. Tako parfemi pogodni za proljeće, uz cvjetne i citrusne, najčešće sadrže i drvene note koje ima daju toplinu i kompleksnost. Kako biste i ovog proljeća mirisali zavodljivo, za vas smo odabrali pet parfema koji će vam zasigurno donijeti mnoštvo komplimenata.

Acqua di Parma Cipresso di Toscana

Cipresso di Toscana talijanska je interpretacija klasične fougère grupe mirisa. Miris se otvara uzbudljivim gornjim notama zvjezdastog anisa i elemija koje u kombinaciji s notama naranče i petitgraina osvježavaju poput laganog povjetarca. Kadulja i lavanda u srcu kompozicije donose aromatičnu notu, dok balzamične note čempresa i bora pobuđuju osjećaj blagostanja.

Acqua di Parma Cipresso di Toscana muški parfemi proljeće 2020
Acqua di Parma Cipresso di Toscana

Burberry Mr. Burberry Indigo

Ovaj aromatični miris odlikuje se slatkim i biljnim gornjim notama limunovog ulja, ribizla i ružmarina. Listovi ljubičice i ulje mente slojevito su smješteni na toploj i zemljanoj bazi jantara, mahovine i mošusa. Novi dizajn bočice odaje počast klasičnom tamoplavom baloneru, a nijanse plave naglašavaju svježinu mirisa.

Burberry Mr. Burberry Indigo muški parfemi proljeće 2020
Burberry Mr. Burberry Indigo

Guccy Guilty Cologne Pour Homme

Gornje note bergamota porijeklom iz Kalabrije u ovom mirisu daju blistav sloj klasičnim muškim notama ružmarina i borovice. Mediteranska pripovijest nastavlja se s intenzivnim srcem španjolskog čempresa, a njegovi zagasiti smolasti tonovi osvježeni su elegantnim cvjetnim notama koje uključuju heliotrop i ljubičicu. Toplinu bazi mirisa daju senzualni bijeli mošus, cedar i listovi pačulija.

Guccy Guilty Cologne Pour Homme muški parfemi proljeće 2020
Guccy Guilty Cologne Pour Homme

Prada L’Homme Prada Water Splash

Sami naziv ovog mirisa daje nam do znanja da nas čeka prava osvježavajuća bomba, idealna za sunčane dane. L’Homme Water Splash baziran je na drvenoj osnovi koja se razvija se u intenzivan miris đumbira. Gornju notu čini svježavajuća kombinacija kore mandarine i citusnog nerolija.

Prada L'Homme Prada Water Splash muški parfem proljeće 2020
Prada L’Homme Prada Water Splash

Armani Code Absolu

Armani Code Absolu je orijentalni miris koji će vas odmah osvojiti. Podloga s mirisnim notama tonke, klasičnog sastojka svih Code mirisa, pojačana je toplim notama ruma i vanilije te tragovima zelene mandarine. Ovaj miris sadrži najveći postotak esencijalnih ulja od svih Code mirisa što mu osigurava veoma dugo zadržavanje na koži.

Armani Code Absoul muški parfemi proljeće 2020
Armani Code Absolu

Foto: Douglas, Aqua di Parma, Sephora

Preporuka

Zatvori