Journal Man: Karizmatični muški likovi iz serija koji su zaludjeli svijet

Journal Man: Karizmatični muški likovi iz
serija koji su zaludjeli svijet

Likovi iz serija nerijetko stvore pravi mali kult koji fanovi omiljenih TV odnosno streaming hitova obožavaju. Ponekad je u pitanju glavni, ponekad sporedni lik, ali zajedničko im je uvijek nepokolebljiva karizma naglašena upečatljivim stilom, gestama i ponašanjem. Često se poklopi da su oni najslavniji upravo negativci, ali neodoljivim šarmom svrstali su se u omiljene muške likove iz serija.

Tom Shelby, Peaky Blinders

Thomas odnosno Tommy Shelby potpuno je zaludio svijet kao glavni lik Netflixove popularne serije Peaky Blinders, a utjelovio ga je Cillian Murphy. Šef krimi klana iz Birminghama postao je stilska ikona i jedan od najkarizmatičnijih likova s malih ekrana. Iako je glava familije Shelby često u poslovima vezanim za krađu, mito pa i ubojstva, Tommy je klasični primjer negativca kojeg volimo i čija su djela uvijek malo manje loša nego ona rivalske bande u seriji.

Michael Scofield, Prison Break

‘Prison Break’ je bila jedna od najslavnijih serija sredinom 2000-ih godina, a Michael Scofield omiljeni protagonist. Izvrsno ga je odglumio Wentworth Miller kojeg je zavoljela i muška i ženska publika. Scofield je u seriji jedan od dva glavna lika i radnja započinje njegovim odlaskom u zatvor kako bi pomogao svom bratu Lincolnu da izbjegne smrtnu kaznu za zločin koji nije počinio. Tijekom serije otkriva se Scofieldov nevjerojatno razrađeni plan bijega u kojem je uvijek jedan korak ispred svih ostalih. Njegove karakteristične tetovaže bijega iz zatvora i neustrašiva osobnost izdvojile su ga kao jednog od omiljenih muških TV likova.

Kendall Roy, Succession

U prvom planu debelo nagrađivane serije ‘Succession’ je obitelj Roy u kojoj imamo cijeli spektar apsolutno genijalno osmišljenih likova. Ipak, Kendall Roy dodatno izvire iz moćne familije zahvaljujući glumcu Jeremyju Strongu. Kendall je otvorio seriju svojom epic pojavom – repanjem uz pjesmu Beastie Boysa. Istovremeno izrazito komičan, tragičan i dramatičan lik koji nas vodi na pravi emotivni roller coaster tijekom serije.

Chuck Bass, Gossip Girl

Ultimativni ‘bad boy’ u svijetu nešto modernijih teen serija uvijek će biti Chuck Bass, a danas ne možemo zamisliti da ga je utjelovio bilo tko osim Eda Westwicka. Baš kao brojni s ovog popisa, Chuck je primjer negativca na površini koji kroz seriju dokazuje sasvim drugi, topliji karakter. Njegove sarkastične upadice, često oholo odgovaranje i britki dijalog učinile su ga mnogima najdražim likom iz serije ‘Gossip Girl.’ Tu je, naravno, neizostavna činjenica da Chuck uvijek izgleda sređeno od glave do pete.

Don Draper, Mad Man

Don Draper (Jon Hamm) prepoznatljiv je po spletkama, upitnom moralu i postupcima koji su logični i ispravni samo njemu. Definicija je anti-heroja u seriji ‘Mad Man’, danas već kultnoj priči o natjecateljski nastrojenim i nemilosrdnim muškarcima i ženama u industriji oglašavanja na Aveniji Madison. Don previše puši, previše pije, ciničan je i arogantan i takvim je suludim karakterom zaludio obožavatelje serije. No, slika o njemu promijeni se upravo s velikim twistom u radnji zbog kojeg su se svi pitali tko je zapravo Don Draper.

Eric Northman, True Blood

Alexander Skarsgard jedno je vrijeme bio najpoželjniji glumac zahvaljujući izvedbi u seriji ‘True Blood.’ Utjelovio je Erica Northmana, vampira starog više od tisuću godina koji u svojoj zajednici igra ključnu ulogu moćnog i bogatog aktera. Osvojio je publiku svojom odanošću i privrženošću drugim likovima, ali to nije zasjenilo strahovite nalete bijesa i nasilja kad netko prijeđe njegove granice. Iako je direktan, Eric je nerijetko i tajanstven, a gledatelje je osvojio i smislom za humor kojim se ističe od ostalih vampira u seriji.

Dylan McKey, Beverly Hills 90210

Dylan McKay uvijek će ostati najpopularniji ‘bad boy’ u bezvremenskoj seriji ‘Beverly Hills 90210.’ Kultna serija imala je golemi utjecaj na pop kulturu, a prerano preminuli Luke Perry postao je jedan od najslavnijih glumaca tog razdoblja. Njegov imidž – Elvis Presley frizura, bijeli t-shirt i traperice zaludio je svijet i inspirirao stil mnogih muškaraca. Uz to, publika je obožavala njegov misterioznu, karizmatični, ženskaroški karakter koji je u određenim situacijama blijedio i poprimao puno privrženije i nježnije crte.

Walter White, Breaking Bad

Od prvog trenutka kada je emitirana serija ‘Breaking Bad’, znalo se da televizija više neće biti ista. I sada, godinama poslije, još uvijek drži status najinovativnije TV drame u povijesti televizije. Veliki je dio tog status upravo lik Waltera Whitea. Njegova transformacija od osrednjeg profesora u srednjoj školi koji se trga od posla kako bi uzdržavao obitelj do potpuno patološkog lažljivca i hladnokrvnog ubojice toliko je neočekivana i apsurdna da ne možete prestati gledati.

Foto: IMDb, Profimedia.hr. Instagram

Učitati još
Zatvori