Journal Man: PlayStation 4 igre  uz koje će vam boravak u kući lakše pasti

Journal Man: PlayStation 4 igre uz koje će
vam boravak u kući lakše pasti

PlayStation 4 igre naslovna

Zbog trenutne situacije većinu vremena provodite u udobnosti doma prakticirajući socijalno distanciranje i, a niste imali sreće, u samoizolaciji. Što više vremena prolazi dani vam sve više nalikuju jedan na drugi, a jedini orijentir u vremenu vam je kraj filma ili epizode serije. Upravo je zbog toga sada idealno vrijeme da obrišete prašinu sa svoje igraće konzole i dovršite igre koje ste davno započeli ili zaigrate neke nove. Za razliku od gledanja serija i filmova, igranjem videoigara ćete aktivno sudjelovati u radnji te ćete imati priliku putovati na razne stvarne i izmišljene lokacije, ali i u različita vremenska razdoblja. Zbog toga smo sastavili popis od 10 najboljih PlayStation 4 igara koje će vam odvratiti misli od globalne pandemije i dane ispuniti akcijom, avanturom i zabavom.

Assassin’s Creed Odyssey

Assassin’s Creed Odyssey posljednji je nastavak ove epske RPG franšize. Odyssey se odvija za vrijeme Peloponeskog rata, a u igri preuzimate ulogu Aleksisa ili Kasandre koji kroz više od 100 sati akcijom nabijenog gameplaya pokušavaju otkriti istinu o svojoj prošlosti. Osim zanimljivom pričom koja će vas odvesti u srce Antičke Grčke, ova igra oduševit će vas i spektakularnom grafikom.

Assassins Creed Odyssey PlayStation 4 igra
Assassins Creed Odyssey

Marvel’s Spider-Man

Spider-Man čini njihanje među neboderima New Yorka zabavnijim no ikada, pa ćete veliki dio vremena sigurno provesti razgledavajući znamenitosti grada koje oduzimaju dah. Iako glavni dio priče traje svega 20 sati, brojni mini izazovi i mogućnost otključavanja raznih odijela omogućit će vam da uživate u igri još dugo vremena nakon što porazite posljednjeg protivnika.

Marvels Spider-Man PlayStation 4 igra
Marvel’s Spider-Man

God of War

Za razliku od prijašnjih God of War igara koje su inspiraciju pronalazile u grčkoj mitologiji, ovaj nastavak nadahnut je nordijskom mitologijom. Potpuno novo okruženje, stavljanje naglaska na priču i brojne novosti koje su ubačene u borbe čine ovaj naslov najboljom igrom God of War franšize. Tu su i zagonetke koje će vas ponekad namučiti više od borbi s jakim protivnicima.

God of War PlayStation 4 igra
God of War

Horizon Zero Dawn

U ovom akcijskom RPG-u preuzimate ulogu Aloy s kojom lutate kroz postapokaliptični svijet koji preplavljuju velike mehaničke zvijeri. Uz impresivnu grafiku i raznolikost svijeta, vaši protivnici su glavna prednost ove igre jer će njihovo nepredvidljivo ponašanje svaku borbu učiniti potpuno novim iskustvom.

Horizon Zero Dawn PlayStation 4 igra
Horizon Zero Dawn

What Remains of Edith Finch

Istraživačka avantura What Remains of Edith Finch jedna je od rijetkih igara u kojima se možete potpuno uživjeti u ulogu lika kojim upravljate. Kroz igru istražujete  povijest obitelji Finch, a svako poglavlje je drugačije od prethodnog. Poglavlja su toliko raznolika da ćete u jednom trenutku proživljavati horor avanturu, dok ćete u drugom bezbrižno puštati letećeg zmaja.

What Remains of Edith Finch PlayStation 4 igra
What Remains of Edith Finch

Devil May Cry 5

Iako je nastavak igre izašle prije više od 10 godina, igrajući Devil May Cry 5 to nećete primijetiti. Tri glavna lika s potpuno različitim stilovima borbe čine ovu akcijsku igru izrazito dinamičnom, a u priču je izvrsno ukomponiran i humor. Relativno kratko vrijeme potrebno za prijelaz igre ne bi trebalo predstavljati problem jer ćete joj se sigurno vraćati još nekoliko puta.

Devil May Cry 5 PlayStation 4 igra
Devil May Cry 5

Uncharted 4: A Thief’s End

Uncharted 4 je dokaz da uspjeh igre leži u detaljima. Uz vizualne efekte poput komadića drva koji lete na sve strane nakon što ih pogode metci, tu je i zapanjujuća količina pažnje koju je studio Naughty Dog uložio u životne priče likova koji sada djeluju kao stvarni ljudi. Ako još niste odigrali ovu igru, sada je pravo vrijeme za to jer uskoro izlazi i istoimeni film.

Uncharted 4 PlayStation 4 igra
Uncharted 4

Death Stranding

U Death Strandingu preuzimate ulogu Sama Bridgesa koji je dobio zadatak isporučivanja posebnog paketa uslijed tajanstvenog fenomena koji je izbrisao brojne živote. I dok se priča naoko čini jednostavnom, igrajući ćete shvatiti da igra predstavlja neponovljivo iskustvo. Osim izvrsne grafike i radnje, za kvalitetu ovog naslova pobrinuli su se i glumci poput Normana Reedusa i Madsa Mikkelsena koju su svojim glasom udahnuli život likovima.

Death Stranding PlayStation 4 igra
Death Stranding

FIFA 20

Nedostatak Journey načina igre koji je bio dio prethodna tri FIFA naslova u FIFA-i 20 nadomješten je Volta Footballom. Volta Football se igra na uličnim terenima sa znatno manjim momčadima od klasičnog nogometa te ima posebna pravila, ali mu upravo to daje dinamičnost i privlačnost koju je klasični mode pomalo izgubio.

FIFA 20 PlayStation 4 igra
FIFA 20

Persona 5

Smještena u Japanu, igra prati grupu mladih osvetnika koji dio vremena provode kao obični učenici, dok se drugi dio vremena bore protiv raznih čudovišta koje moraju zatočiti ili nagovoriti da im daju svoje moći. Persona 5 će vas svakako oduševiti svojim čudim spojem akcije i srednjoškolskog života, a tu je i izvrstan soundtrack koji će vas zabavljati kroz igru.

Persona 5 PlayStation 4 igra
Persona 5

Photo: Unsplash, PlayStation

Učitati još
Zatvori