Journal Man: Mobilne aplikacije koje će vam olakšati rad od kuće

Journal Man: Mobilne aplikacije koje će
vam olakšati rad od kuće

Ako imate sreće da vaš posao nije fizički vezan za ured, vjerojatno ovih dana provodite više vremena radeći od kuće nego što ste očekivali. Ako dosad niste imali svoj poslovni e-mail račun spojen na vaš smartphone, radni dan ste završavali odlaskom iz ureda, a na radnom mjestu nisu postojale stvari koje vam odvlače pažnju i narušavaju koncentriranost. Zbog toga posao razvlačite na cijeli dan, teško se možete usredotočiti na zadatke, a komunikacija s kolegama vam je također otežana jer je sada svatko radni dan prilagodio sebi.

Srećom postoje različite mobilne aplikacije dizajnirane da povećaju efikasnost i produktivnost, poboljšaju komunikaciju, potaknu koncentraciju te vas odvoje od posla nakon što završi vaš radni dan. Da bismo vam olakšali prilagodbu na rad do kuće, sastavili smo listu aplikacija uz koje ćete produktivnije iskoristiti svoje vrijeme te lakše upravljati zadacima.

Slack

Slack je sjajan za sve vrste timova. Pomoću ove aplikacije možete uskladiti komunikaciju i suradnju te pratiti timske aktivnosti putem jednostavnog i praktičnog sučelja. Slackova fleksibilnost omogućava komuniciranje i organiziranje rada sa suradnicima, slanje poruka te razmjenu i zajedničko uređivanje dokumenata unutar grupe. Osim toga, u Slack možete integrirati i third-party aplikacije poput Dropboxa, Asane, Google Drivea te Twittera.

Slack mobilna aplikacija za rad od kuće
Slack

Dropbox

Dropbox je već neko vrijeme najpopularnija aplikacija za prenošenje i dijeljenje datoteka putem clouda. Nakon što napravite svoj korisnički račun, datotekama koje pohranite na Dropbox moći ćete pristupiti s bilo kojeg računala ili smartphonea, gdje god se nalazili. Mobilnu aplikaciju također možete koristiti i za skeniranje dokumenata i bilješki te njihovo pretvaranje u PDF datoteke. Dropbox dolazi u besplatnoj verziji i Plus verziji koja nudi više prostora za pohranu podataka na cloudu te ima nešto više automatiziranih značajki.

Dropbox mobilna aplikacija za rad od kuće
Dropbox

Zoom

Iako je i prije bila popularna, ova aplikacija pravi je boom doživjela upravo sada kada je većina ljudi prisiljena raditi od kuće. Zoom je aplikacija za video konferencije koja podržava sastanke do 100 sudionika, a pozivi su u besplatnoj verziji ograničeni na 45 minuta.

Zoom mobilna aplikacija za rad od kuće
Zoom

Spark

Gotovo svatko tko koristi e-mail dobiva mnoštvo poruka koje ne zahtijevaju jednaku pažnju. Spark, aplikacija za čišćenje e-pošte, pomaže vam usredotočiti se na važne e-mailove slanjem određenih poruka na vrh vašeg sandučića. Tako možete lako označiti i odgovoriti na važne poruke, a ostale arhivirati.

Asana

Gdje god se nalazili, ova aplikacija za upravljanje projektima omogućava vam praćenje projekata te vas obavještava o stanjima vaših zadataka i zadataka vaših suradnika. U Asani možete dodjeljivati zadatke, postavljati posjetnike i ideje te komentirati zadatke ili tražiti detaljnije instrukcije oko njihovog izvršavanja. Aplikaciju možete koristiti i offline, a podaci će se sinkronizirati kad se spojite na mrežu.

Asana mobilna aplikacija za rad od kuće
Asana

Toggl

Radeći kod kuće, lako je izgubiti osjećaj za vrijeme. Toggl će vam pomoći da se to ne dogodi. Ova aplikacija sadrži analitička izvješća o upravljanju vremenom, integrirane kalendare, prijedloge kako pratiti aktivnosti, obavijesti koje olakšavaju upravljanje vremenom te mogućnost organiziranja vaših klijenata i projekata.

7-Minute Workout

Iako teretane i sportski centri trenutno ne rade, to ne znači da biste trebali zaboraviti na tjelovježbu. 7-Minute Workout sadrži kratke treninge koji su idealan način da uzmete predah od posla i potaknete proizvodnju serotonina. Treninzi su osmišljeni tako da poboljšaju tonus mišića i aerobnu kondiciju, a sve što vam za njih treba su stolica, zid i malo dobre volje.

7-Minute Workout mobilna aplikacija za rad od kuće
7-Minute Workout

Foto: Unsplash, App Store

Učitati još
Zatvori