Journal Man: Muški likovi u koje smo se zaljubili i oni koje nismo mogli podnijeti

Journal Man: Muški likovi u koje smo se zaljubili i oni koje nismo mogli podnijeti

U povijesti kinematografije svjedočili smo nekim jedinstvenim filmskim likovima koji su postali dio pop kulture. Neke smo od njih obožavali, postali su ultimativni muški likovi i zbog njih smo neke filmove mogli konstantno gledati iznova. Postoje i oni s druge strane koje nismo mogli podnijeti na velikom platnu ili ekranu. Okupili smo iconic muške likove koje smo ili obožavali ili apsolutno mrzili.

Jack Dawson

Prošlo je više od 20 godina od kultnog ‘Titanica’ i baš svaki put kad ga uhvatimo na televiziju – ponovno ga pogledamo. Mladi Leonardo DiCaprio u ulozi koja ga je bez sumnje lansirala u tada najveće hollywoodske zvijezde. Jack Dawson omiljeni je muški protagonist već generacijama. Dobar, umjetnički nastrojen, nježan i hrabar, ima ono nešto disneyjevski u sebi zbog čega ga je lako voljeti.

Edward Lewis

U jednoj od najslavnijih romantičnih priča ikad, Richard Gere (čije likove zapravo obožavamo u gotovo svim romantičnim komedijama) igra Edwarda Lewisa. Beskompromisni poslovni čovjek tijekom filma koji se odlučuje opustiti u društvu prostitutke tijekom filma razvija skroz novi karakter karizmatičnog i dobro muškarca u kojeg smo se lako mogli zaljubiti.

William Thatcher, Notting Hill

Prva pomisao uopće naj omiljene muške likove automatski se veže na gotovo sve likove legendarnog Hugha Granta. Ipak, William Thatcher u filmu ‘Notting Hill’ mora biti na prvom mjestu. U filmu glumi luckastog vlasnika knjižare koji se zaljubljuje u svjetsku zvijezdu (Julia Roberts). Šarmantan je, simpatično awkward i sipa onaj genijalan britanski humor.

Patrick Verona

Legendarni Heath Ledger svakako je imao jače uloge od ove. No, budimo realni, svi smo se zaljubili u njega u hit filmu ’10 Things I Hate About You’ i rado ga gledali stotinu puta iznova. Klasičan je bad boy but a good guy lik. U filmu glumi Patricka Veronu, odrešitog tinejdžera kojeg nije briga za pravila i koji se zaljubljuje u lik Julije Stiles, a nenadmašivo je duhovit i šarmantan.

Muški filmski likovi koje nismo mogli podnijeti

Lucis Malfoy

Dok nam je njegov sin Draco Malfoy u neku ruku prirastao, Lucis Malfoy jednostavno je ostao jedan od najomraženijih likova u kultnim knjigama i filmovima o Harryju Potteru. Arogantan, beskompromisan je i vjeran glavnom zlikovcu Voldemortu. Spreman je baš sve učiniti za svog vladara, koliko god to tragično bilo i tek pred sam kraj konačno izabire vlastitu obitelj umjesto njega.

Norman Stansfield

Norman Stansfield jedan je od najslavnijih zlikovaca ikad, nastao u režiji Luca Bessona. Gary Oldman briljirao je u izvedbi tog poremećenog uma i baš zato je ovo kultni zlikovac. Korumpirani agent sklon drogama izveo je jedan od najgorih zločina u filmu i svaki ga put iznova mrzimo.

Percy Wetmore

Percy Wetmore, zatvorski čuvar iz klasika ‘The Green Mile’, jedan je od daleko najomraženijih muških filmskih likova. Nasilan prema zatvorenicima i pokvaren, Percy je klasičan prikaz kukavice koja uživa u tuđoj patnji. Iako dobije zaista grozan kraj, većina nas uopće ne osjeća simpatiju s njim.

Foto: Profimedia.hr, IMDb

Učitati još
Zatvori