Journal Man: Među kojim skupinama mirisa se kriju najpoželjniji parfemi za hladne dane?

Journal Man: Među kojim skupinama mirisa se kriju najpoželjniji parfemi za hladne dane?

Zima nije izgovor za odbacivanje stiliziranosti i mirisa koji nadopunjavaju svaki stil. Ljeto je možda pravo vrijeme za lagane, voćne mirise koji izazivaju avanture, potiču slobodu i zabavu, a zimske arome trebale bi ponuditi udobnost zagrijavanja, začinjenu, zadimljenu senzualnost i samo nagovještaj sunčanih dana.

Zimi smo se skloni malo više zamotati, tako da bi naš odabrani miris trebao imati nešto više dubine i topline nego svjetliji citrusni i cvjetni tonovi ljeta.

Ipak, postoji veliki izbor mirisa koji se mogu izabrati ove zimske sezone. Započnite s promišljanjem koja vas grupa mirisa najviše privlači.

Slatkoća i udobnost

Baš kao i vaša prva kava u danu, udobnost nošenja slatkog mirisa može nadoknaditi hladnoću koju osjećate u zraku. Odaberite slatki miris, poput jasmina ili vanilije kako biste vratili uspomene na djetinjstvo. Kada se vratite u zatvorene prostore nakon snježnih, zimskih radosti uz parfem koji nosite na sebi savršeno će pristajati šalica vruće čokolade prelivene vrhnjem i toplo pucketanje vatre. Neka vaš izbor bude parfem Byredo Bibliothèque.

Byredo Bibliothèque

Topao i drvenast miris

Samouvjeren čovjek može poslati snažnu poruku koja naglašava njegove sposobnosti uz ohrabrujući drveni miris ove zime. Koža, anis ili duhan donose mušku vibru, dok drveni mirisi cedra, čempresa, sandalovine ili smreke sugeriraju kako je riječ o osobi koja je u skladu s prirodom i koja je potpuno uvjerena u svoje mjesto u svijetu. Osim toga, ove vrste mirisa podsjećaju na šetnje u šumi i druge užitke koje treba predvidjeti dolaskom proljeća.

Bvlgari Man in Black

Zemljani mirisi s naglašenom egzotikom

Božić nije bio tako davno da se mirisi tamjana i smirne lako mogu zaboraviti. Čovjek koji nosi zemljane mirise koji sadrže ove note može potaknuti osjećaje avanture, uzbuđenja, ali i prpošne, slavljeničke energije, kao i tajanstvenosti te produhovljenosti. Drugi zemljani mirisi nude egzotičnije vibre, kao što su pačuli, đumbir i vetiver, svi puni bogatih, biljnih mošusnih tonova.

Yves Saint Laurent Opium

Zagasiti i prilagodljivi

Nema mnogo mirisa koji su ugodniji u hladnim danima od mirisa topline i pucketanja vatre i njenog mirisa u kaminu. Zagasiti mirisi dobro sjedaju s vunenim šalovima, teškim kaputima s nježnim tragovima mraza koji se polako topi ispred vatre. Možete birati između bergamota, a kombinacija slatke i začinske smjese stvorit će topao i ugodan miris. Bergamot potječe od korice naranče koja se pretežno uzgaja u južnoj Italiji. Jantar i mošus također pružaju ugodnu težinu koja dobro djeluje tijekom zimskih mjeseci, a često se koriste kao bazne note u muškim parfemima elegantnih mirisnih nota. Savršeno za prilike kada morate biti ozbiljno shvaćeni na početku nove godine.

Tom Ford Tobacco Oud

Foto: Unsplash, Tom Ford, Bvlgari, Byredo

 

Učitati još
Zatvori