Journal Man: Najbolji parfemi za vruće, ljetne dane

@riccardopozzoli

Najbolja stvar kada su u pitanju mirisi je stalna inovativnost, kreativnost, zaigranost i nadgradnja novih, drugačijih i upečatljivijih mirisnih formula. Svaki miris ima perspektivu i, poput glazbe ili mode, obilježava određene vremenske epohe, ostavljaju snažan utjecaj na stil i iz sezone u sezonu pojavljuju se u još boljim i izazovnijim varijantama.

I oni su posebno zabavni za raspravu, pogotovo kada ih isprobavate i analizirate kao bocu viskija, za uzorkovanje. Pitajte bilo koju grupu entuzijasta o najboljim proljetnim mirisima svih vremena ili o najboljoj novoj parfemskoj kući i uslijedit će i polarizirajuća rasprava. Zamislite to kao gorljivu raspravu o glazbi, poput onih vječnih pitanja među glaznebim entuzijastima. Jesu li Beatlesi bili bolji od Rolling Stonesa? Koja je Princeova najbolja pjesma ili Bowiejev najbolji album? Mišljenja će se pojaviti.

Zbog toga je jedna od najboljih rasprava koja se može nametnuti ona spekulativna, koja se u potpunosti temelji na prvom dojmu. Priča o parfemima je potpuno subjektivna. Osim što je u njoj koloplet trendovea, usklađenosti s godišnjim dobom, prilici i dress codeu, ono što je uvijek posebno inspirativno i izazovno kod parfema jest odraz karaktera onoga tko se odlučuje za određene mirisne kombinacije koje koristi. Uz samo nekoliko mirisnih kapi možete izgovoriti toliko toga o sebi.

Osim onih vječnih mirisa koji nikada ne izlaze iz mode i koji su se zauvijek upisali u beauty povijest, iz sezone u sezonu, pojavljuju se novi parfemi koji se s lakoćom nameću u prvi plan.

Ne znate hoće li novi miris biti jedan od favorita sljedećih nekoliko godina ili će doći do zasićenja za svega nekoliko tjedana ili mjeseci.

Što se tiče ovogodišnjih ponuda najboljih novih mirisa, to su cvjetne i svježe note koje se u isto vrijeme odlikuju permanentnošću, svježinom i energičnošću. Dakle, ako tražite novi miris koji će biti vaš jedinstveni potpis ili ste u potrazi za poklonom bez brige da će biti vraćen, ovo su tri parfema uz koje možete igrati na sigurno.

Armani Code Absolu

Njegov topli eliksir mirisa zaštićen je simbolom bezvremenske elegancije. Više zarazna, više zavodljiva nego ikad prije mirisna formula idealna je za proljetne i ljetne večeri natopljene romantikom i zavodljivošću.

Armani Code Absolu

Diptyque Eau De Minthé

Ovaj parfem je inspiriran antičkom grčkom. U grčkoj mitologiji je, naime Minta bila vodena nimfa koja je imala aferu s Hadom,  bogom podzemlja. Kada ih je njegova supruga Persefona uhvatila, pretvorila je nimfu u biljku metvicu čiji se aromatični miris proširio podzemnim svijetom. Ovim parfemom dominira metvica, dodatno osnažena muškatnim oraščićem. U mirisnim podtonovima se osjeti pačuli te miris ruže i geranijuma.

Diptyque Eau De Minthé

Montblanc Explorer

Ovaj parfem je posebno naglašen mirisnim notama voća i svježim podtonovima. Idealan je za tople dane jer nenametljivo prožima stil i ističe samo najbolje od karaktera.

Mont Blanc Explorer

Givenchy Gentleman

Ovaj parfem posebno je zanimljiv upečatljivim akordima crnog papra i lavande. Korijen irisa nadopunjava cvjetne podtonove. Najintenzivnije se osjeća baza od vanilije i pačulija. Kontrast mirisa pretvoren je u parfem idealan za toplu sezonu koja je pred nama.

Gentleman Givenchy

Foto: Instagram, Givenchy, Diptyque

0