Journal Man: Najbolje jakne za nepredvidivo proljetno vrijeme

Journal Man: Najbolje jakne za
nepredvidivo proljetno vrijeme

Dulji dani, mnogo sunca i više temperature stvari su koje svake godine željno iščekujemo pri kraju zime. Međutim, koliko god se radovali dolasku proljeća, činjenica je da je ovo prijelazno godišnje doba izrazito nepredvidivo, naročito ako ne živite na obali. Svakodnevno izmjenjivanje jutarnje magle i hladnoće s popodnevnim suncem i znatno toplijim vremenom, često nadopunjeno i iznenadnim prolomima oblaka, čini izbor odjeće u proljeće izazovnim, pogotovo ako istovremeno želite izgledati dobro i biti zaštićeni od vjetra i kiše.

Jakne za prijelazno razdoblje

Zbog toga je kupnja jakne prilagođene ovako nestabilnom vremenu neophodna. Proljetna jakna treba biti lagana i tanka tako da vam ju nije problem spremiti u ruksak ili nositi u ruci ako iznenada zatopli, ali i dovoljno topla da vas grije ujutro na putu do posla. Klasične kabanice, veoma popularne u Skandinaviji, najlogičniji su izbor zbog svoje vodootpornosti i izdržljivosti, ali ipak neće pristajati svakoj odjevnoj kombinaciji. Traper jakne, bomberice i tanje kožne jakne najčešći su modeli koje viđamo na muškarcima jer su uvijek u trendu te se bez problema mogu kombinirati s većinom odjeće.

Ako ste željni nekih novih trendova, izaberite utility modele kojima ćete se zasigurno istaknuti u masi, a ako vam je bitnija funkcionalnost od izgleda i preferirate athleisure stil, ovog proljeća nabavite novu vjetrovku koju ćete moći nositi kada idete do grada, ali i na izlete u prirodu. Neovisno o tome koju vrstu jakne odaberete, potrudite se da ne bude crne boje – ipak ste vjerojatno cijelu zimu proveli u crnoj odjeći i kaputima.

U nastavku donosimo najbolje modele proljetnih jakni koje možete trenutno pronaći u trgovinama i web shopovima.

Heron Preston
Saint Laurent
Desa 1972
Fiorucci
Ami Paris
Rains
Craig Green
C.P. Company
Stone Island
Moncler

Tekst: Ivan Mihanović

Foto: Farfetch, Instagram

Učitati još
Zatvori