Journal Man: Muškarci su nove zvijezde street style scene europskih modnih središta

Journal Man: Muškarci su nove zvijezde street style scene europskih modnih središta

Siječanj predstavlja nove početke, ne samo kada razmišljamo o novogodišnjim rezolucijama i osobnim planovima, već je ovaj mjesec tradicionalno i u znaku promoviranja novih trendova. Modne novosti već sada jasno daju do znanja koje će biti najpoželjnije boje, dezeni, materijali, krojevi i komadi nezaobilazni u garderobi ljubitelja mode i trendsetera.

U prvim danima nove godine evidentno je kakvi su modni diktati obvezni u nadolazećim sezonama. U skladu s tim, zaljubljenici u modu i modne ikone (od modnih urednika, dizajnera, fotografa do stilista) ovih su dana okupirali Firencu, Milano i London kako bi predstavili svoje modne vizije, ali i bili usred vrela modnih događanja – budući da su se u ovim eminentnim središtima ne samo europske već i svjetske mode održali Muški tjedni mode.

Malo je reći kako su sva svjetla reflektora iz modnog svijeta bila usmjerena na Italiju i Englesku. Imajući to u vidu, ovih se dana u Firenci, Milanu i Londonu događao pravi spektakl, od cjelokupne  organizacije, modnih revija, dizajnerskih noviteta do poruka koje su obuhvatile i mnogo više od mode kada su u pitanju ovi veliki modni događaji.

Ulična moda – zona ekstravagancije

Ulice europskih centara mode ovih su dana, više nego u bilo koje drugo doba godine prepune zanimljivih modnih kombinacija. Osim na modnim pistama, u ovim je gradovima bilo vrlo živopisno i na ulicama. Sudeći prema kombinacijama koje su se najčešće mogle vidjeti, ovu će godinu obilježiti eklektičan stil koji na posebno izazovan način spaja sportske i elegantne, profinjene detalje. Naglasak je na ekstravaganciji pa je posebno zanimljivo u kojim su se sve varijantama mogli naći couture kaputi koji su preplavili ulice spomenutih gradova. Od uzoraka su uvjerljivo dominantni pepito i karirani. Predimenzioniranost i upečatljiva obuća lajt motiv su koji je nemoguće izbjeći u najpoželjnijim muškim kombinacijama, a suptilno je i najavljeno kako će glomazne torbe biti u samom vrhu pririteta kada su u pitanju modni dodaci.

Također, ljubitelji maštovitosti doći će na svoje jer je kombiniranje više uzoraka vrlo poželjno. Kada su u pitanju materijali, gotovo je sve dozvoljeno, no u prvom su se planu istakli pliš, vuna, krzno i samt.

U nastavku pogledajte najzanimljivije kombinacije s ulica Firence, Milana i Londona tijekom trajanja muških tjedana mode.

Firenca

Milano

London

Foto: IMaxTree

Učitati još
Zatvori