Journal Man: Muška moda na ulicama New Yorka

Kada je riječ o Tjednima mode i street styleu, muškarci su čak puno više spremni na modno eksperimentiranje od žena. Dok se pregled ulične mode u određenim prijestolnicama točno može kategorizirati po pitanju ženskog stila, muškarci u svakom gradu imaju tendenciju biti vrlo upečatljivi, bez obzira je li riječ o New Yorku, Londonu ili nekoj trećoj destinaciji. No svi će se složiti da je muški street style uvjerljivo najprivlačniji na ulicama Milana i Firence za trajanja muških tjedana mode.

Tjedan mode u New Yorku

Tamo ćete vidjeti najveći postotak elegantnih frajera u odijelima koji zaista polažu jako puno pažnje u svoj look, dok ostali gradovi ipak svjedoče puno većoj ležernosti. Uzmimo za primjer nedavno završeni Tjedan mode u New Yorku koji je po pitanju ženske mode čak puno zanimljiviji od prošlosezonskog, dok su muškarci najčešće birali slojevitu sportsku inspiraciju s puf jaknama, trenirkama i tenisicama, u službi modnog trenda.

Kada bi se pak u prvom planu našli kaputi onda oni prate generalne struje iz ženske mode – jako se nosi karirano i nose se boje. Ako je o materijalima riječ, tvid, samt i vuna su u prvom planu jer ipak još uvijek vladaju prave zimske temperature.

Malo inspiracije s njujorških ulica donosimo u nastavku…

Foto: ImaxTREE

0