Journal Man: Kako pronaći savršeni model bijele majice?

Journal Man: Kako pronaći savršeni
model bijele majice?

 

 

 
 

 
View this post on Instagram
 

 

 

 
 

 
 

 

 
 

 

A post shared by Nacho Yanes (@nachoyanes88) on

Obična bijela majica jedan je od ključnih komada garderobe svakog muškarca. I dok trendovi dolaze i prolaze, bijela majica modni je klasik koji će pristajati uz svaki od njih. Osim toga, bijelu majicu možete nositi u raznim prilikama – od odlaska na kavu u kvartu, preko večere u gradu pa sve do noćnog izlaska.

Međutim, savršenu bijelu majicu teško je pronaći – ona vam treba dobro pristajati, biti izrađena od kvalitetnog materijala te se ne bi trebala raspasti nakon nekoliko pranja. Ako ste u stalnoj potrazi za savršenim modelom, u nastavku pročitajte naše savjete za kupovinu te pogledajte naše najdraže modele.

 

 

 
 

 
View this post on Instagram
 

 

 

 
 

 
 

 

 
 

 

A post shared by Chris (@christopherbark) on

Odlučite se za cjenovni rang

Prvo što biste trebali odlučiti je koliko ste novca spremi potrošiti na običnu bijelu majicu. Pri tome morate biti svjesni da skuplje ne znači i kvalitetnije, kao što ni jeftina majica ne mora nakon samo nekoliko nošenja postati krpa za brisanje prašine. Prilikom biranja cjenovnog ranga vodite računa o tome da biste odmah trebali kupiti nekoliko komada istog modela. Ovako ćete biti mirni barem do kraja sezone te se nećete morati brinuti o potrazi za novom savršenom bijelom majicom ako vam se ona koju posjedujete zaprlja ili podere.

Izaberite najdraži kroj

Odabir kroja ključan je prilikom kupovine bijele majice. Ako vam ne pristaje dobro, na bijeloj majici će to biti puno očitije nego na majicama drugih boja. Odaberite ispravan kroj za vaš tip građe, a posebnu pozornost obratite na slobodu pokreta koju imate kad odjenete majicu – ipak ćete ju najvjerojatnije nositi u casual kombinacijama, pa bi bilo poželjno da vam je u njoj udobno.

 

 

 
 

 
View this post on Instagram
 

 

 

 
 

 
 

 

 
 

 

A post shared by Erik Forsgren (@erik.forsgren) on

Slim kroj je najpopularniji kroj bijelih majica te izvrsno pristaje muškarcima sa širim ramenim. Ako ste malo mišićaviji i želite svima pokazati rezultate napornog treniranja, odaberite skinny kroj, ali pripazite da vam majica ne bude preuska kako se materijal od kojeg je napravljena ne bi prozirao. Oversized kroj je za muškarce koji prate streetstyle trendove i ne boje se eksperimentiranja, samo pazite da vas majica ne ‘pojede’.

Obratite pozornost na materijal

Ovisno o kroju, majica bi trebala biti napravljena od 100% pamuka ili kombinacije pamuka i do 5 posto elastina. Majice od stopostotnog pamuka su iznimno udobne za nošenje jer su napravljene od prirodne tkanine koja ‘diše’. Pamuk je i veoma izdržljiv materijal pa ćete vašu majicu moći nositi puno puta prije nego što postane majica za po doma.

Ako ste se odlučili za slim ili skinny kroj, vaša majica bi uz pamuk trebala biti napravljena i od elastina. Elastin će joj omogućiti širenje i prilagođavanje vašem tijelu dok ju nosite te povratak u prvobitno stanje kad ju skinete. U svakom slučaju, kada kupite majicu dobro pogledajte vrstu materijala i upute za pranje da se ne biste morali prerano oprostiti od nove majice.

Koju vrstu ovratnika preferirate?

Okrugli ovratnik najpopularnija je vrsta ovratnika. Ovaj ovratnik naglasit će vaša prsa i ramena te će ih prividno učiniti širima, istovremeno sužavajući struk. Iako mnogi izbjegavaju majice s V ovratnikom, i one imaju svoje prednosti. Tako su majice s V ovratnikom idealan je izbor za muškarce s kraćim vratom jer im ga ovaj tip ovratnika vizualno izdužuje. Koju god vrstu ovratnika izabrali, pripazite da ovratnik nije predubok – ovi modeli bili su iznimno popularni sredinom prošlog desetljeća, a nadamo se da će tamo i ostati.

Modeli

Zara muška bijela majica proljeće 2020 2
Zara
New Look muška bijela majica proljeće 2020
New Look
Weekday muška bijela majica proljeće 2020
Weekday
Selected Homme muška bijela majica proljeće 2020
Selected Homme
Esprit muška bijela majica proljeće 2020
Esprit
Zara muška bijela majica proljeće 2020
Zara
COS muška bijela majica proljeće 2020 2
COS
River Island muška bijela majica proljeće 2020
River Island
Jack&Jones muška bijela majica proljeće 2020
Jack&Jones
Asket muška bijela majica proljeće 2020
Asket
H&M muška bijela majica proljeće 2020 4
H&M
H&M muška bijela majica proljeće 2020 3
H&M
Weekday muška bijela majica proljeće 2020 2
Weekday
H&M muška bijela majica proljeće 2020 2
H&M
Arket muška bijela majica proljeće 2020
Arket
COS muška bijela majica proljeće 2020
COS
H&M muška bijela majica proljeće 2020
H&M

Foto: Instagram, COS, Arket, Asket, ASOS, H&M, Weekday, Zara

Učitati još
Zatvori