Journal man: “Djevojka koja sanja” novi je mural na zagrebačkoj Volovčici

Journal man: “Djevojka koja sanja” novi je mural na zagrebačkoj Volovčici

Volim-PeščuBare2

Iako nas sunce baš i nije mazilo ovih dana, a boje koje prevladavaju u gradu su pretežno sive, barem se zidovi šarene. Za to su ponovo zaduženi, a tko drugi nego umjetnici. Na zagrebačkoj Volovčici tako je posljednjih dana osvanuo novi mural zagrebačkog umjetnika Borisa Bare.

Mural “Djevojka koja sanja”

Bare je veliki mural „Djevojka koja sanja“ naslikao na pročelju osnovne škole Petar Preradović u sklopu akcije Volim Pešču 2020. Centar Knap već dugi niz godina provodi tu akciju, a ovogodišnja je dio obilježavanja jubilarne 65. rođendanske godine centra. Tako je ovaj zagrebački kvart postao još posebniji i bogatiji za novo umjetničko djelo, kojeg je poznati akter zagrebačke street art scene oslikavao nekoliko dana.

Volim-Pešču-2020.-Bare1

Volim Pešču

Volim Pešču projekt je koji iz godine u godinu pridonosi urbanom identitetu ovog zagrebačkog kvarta. Peščenica je tako postala prepoznatljiva po uličnoj galeriji grafita i murala koji oplemenjuju javne prostore. U posljednjih desetak godina na zidovima Centra Knap i zidovima kvarta slikali su najznačajniji umjetnici zagrebačke, ali i svjetske street art scene. Od Lonca i Cheza do Pekmez Med i Hane. Godine 2018. na bočnom zidu Centra Knap slikali su zagrebački umjetnik Modul i beogradska umjetnica TKV. 2019. godine slikao je Lunar, legenda hrvatske grafiti scene i njegov gost NDec iz Tokia.

Volim-Pešču-2018-Modul-TKV

Brojne akcije Centra Knap

Ovogodišnji umjetnik Boris Bare poznat je široj javnosti po projektu Art Park te brojnim muralima po zagrebačkim ulicama i parkovima poput Spavača u parku na Opatovini ili Fakina u Tkalčićevoj ulici. Centar Knap od samih početaka pojave grafita u gradu prati razvoj streeta art scene. Kroz brojne akcije poput otvaranja Hall of Famea na savskom mostu 2000. do izdavanja fotomonografije o zagrebačkom street artu 2016. educira i informira građane o ovoj subkulturi. Projektom Volim Pešču iz godine u godinu gradi urbani identitet kvarta na zagrebačkoj Peščenici.

Volim-Pešču-2019.-Lunar-Ndeck

Foto: PR

Učitati još
Zatvori