Journal Man: Modni bloger sa stavom koji osvaja na prvi pogled

Da je Italija kolijevka stila i posebnog osjećaja za modu i estetiku, odavno je poznato. Ono što je posebno inspirativno jest pažnja koju posvećuju talijanski muškarci svome besprijekornom stilu. Gotovo da je nemoguće na ulicama talijanskih gradova naići na muškarca koji nije uskladio cipele s remenom ili boju i materijal kravate s džepnim rupčićem. Sve to zajedno kreira jednu posebnu modnu poslasticu koja je pravi užitak za sve zaljubljenike u dizajn, izražavanje odabirom modnih kombinacija i estetiku koja govori mnogo više od riječi.

Nema dvojbe da su Talijani istinski majstori u spajanju nespojivog i pravi znalci u pronalaženju upečatljivih komada koje s toliko umiješnosti inkorporiraju u vlastiti outfit. Uzevši u obzir talijanske tjedne muške mode ili pak izložbe muške mode, poput Pitti Uomo, posve je jasno koliko truda, energije i posvećenosti Talijani ulažu u modni izričaj.

Lorenzo Liverani – influencer jedinstvenog stila

Nije stoga iznenađenje da su i talijanski blogeri, prava riznica osebujnog stila. Jedan od njih nam je posebno zapeo za oko, a riječ je o influenceru Lorenzu Liveraniju. On, osim što svoj Instagram profil pretvara u zanimljiv i inspirativan foto album, piše i blog – Your Mirror Style na kojemu je moguće pronaći zanimljive anegdote s njegovih brojnih putovanja, saznati sve o tome kakav je njegov pristup stilu, beauty rutini, gastro majstorijama i lifestyle sitnicama uz koje je život ipak ljepši.

@liveranilorenzo

Lorenzova formula je tako jednostavna, ali efektna. Zimi je baza njegovog stila, (a to često naglašava kao obavezne komade koje bi svaki dobro stilizirani muškarac trebao imati u svom ormaru) džemper od kašmira, s posebnim naglaskom na fine dolčevite, vuneni kaputi, hlače, najčešćetraperice klasičnog kroja i kožne čizme. Dok su ljeti ključni komadi njegove garderobe lanene košulje, Panama šeširi, vječni klasik – Levi’s 501 traperice i kožne sandale.

Vintage osebujnost koja osvaja na prvu

Ovaj uspješni bloger i influencer za sebe kaže kako nije jedan od onih koji robuju modnim trendovima. A taj stav je i evidentan iz njegovog stila koji odražava njegov snažan karakter s dozom vintage i romantične stiliziranosti. Također, ono što možemo nazvati zaštitnim znakom i potpisom njegovog stila je jednostavnost i gentlemenska profinjenost s provokativno naglašenom odvažnošću. njegov stil još jednom potvrđuje taj neodoljivi talijanski senzibilitet uspješne eklektike koja šarmira na prvi pogled.

O ovome su stiliziranom i ambicioznom talijanu pisali brojni svjetski mediji koji prate mušku modu i uvrstili ga među najutjecajnije svjetske influencere kada je riječ o stilu suvremenog muškarca koji u moru kopija, uspješno “pliva” na svoj način i bilježi uspjeh za uspjehom, što je jasno vidljivo i kroz brojne pratitelje na njegovim drušvenim mrežama, čitatelje njegovih tekstova, ali i brojne suradnje s velikim svjetskim brendovima i korporacijama. Ono što je posebno zanimljivo u izgradnji uspjeha Lorenza Liveranija jest minimalizam s odličnim rezultatima. Naime, on na svoja putovanja i modne editorijale ne vodi čitavu svitu asistenata, stručnjaka za svjetlost i fotografiju, stilista i make up artista već većinu logistike odrađuje potpuno sam. Na putovanja nikada ne ide sam već osoba koju povede sa sobom, snimi fotografije po njegovim uputama. Još jedna zanimljivost jest da su gotovo sve fotografije snimljene njegovim mobilnim telefonom. A sve je savršeno uklopljeno u njegovu foto priču prožetu retro energijom i samopouzdanjem koji je, što je potvrđeno i u ovoj priči- ključ uspjeha.

@liveranilorenzo

Foto: Instagram

0