Journal Man: Mladen Duduković

Journal Man: Mladen Duduković

Ime Mladena Dudukovića često se spominje u domaćim krugovima, a podjednako ga hvale i njegove pacijentice i njegovi pacijenti. Iza njega je cijelo jedno desetljeće u estetskoj industriji, što ga čini odličnim sugovornikom na temu ljepote, ideala vječne mladosti… Kako opisuje svoj posao i karijeru, ali i koji su mu interesi izvan radnog vremena, otkriva u razgovoru za Journal.hr

Kada se spomene Vaše ime i Poliklinika, često su reakcije javnosti da ste jedan od najboljih hrvatskih estetskih kirurga, poznat i po neinvazivnom pomlađivanju? Kako Vi vidite svoj rad i sebe kao medicinskog stručnjaka?

Moram priznati da sam zadovoljan svojom pozicijom na estetskom tržištu. Medicina je jedna od onih struka u koju uložiš cijeli život i onda uspiješ preko noći. Već 10 godina sam u estetskom biznisu gdje sam honorarno obavljao poslove po prijateljskim poliklinikama, a dok prije nešto manje od dvije godine nisam otvorio vlastitu kliniku, vjerojatno je samo mali broj ljudi znao što sve mogu. Poliklinika Duduković pozicionirana je kao jedna od najboljih anti-aging klinika u zemlji, a razlog tome prije svega vidim u činjenici da sam jedan od rijetkih liječnika koji je u stanju ponuditi kompletnu estetsku uslugu i to na vrhunskom nivou.

Plastični sam kirurg i estetska kirurgija gotovo prirodno odgovara psihofizičkim osobinama koje posjedujem, a kao kirurg sam stasao upravo u doba najveće ekspanzije neinvazivne estetske medicine koju sam jako zavolio, prigrlio i osigurao sve potrebno kako bi svojim klijentima ponudio najbolju moguću i modernu estetsku uslugu koja je kombinacija svega navedenog. Moram se pohvaliti da smo pred otvaranjem i potpuno nove klinike, na novoj lokaciji, namijenjene isključivo estetskoj kirurgiji jer izvrsno rastemo i u tom kirurškom segmentu, odnosno operacijama grudi, konturiranju tijela te estetskim operacijama lica koje sve želimo ponuditi u vlastitim prostorima.

Koliko je izazovno raditi upravo u toj medicinskoj branši, posebno obzirom na sve brži i veći tehnološki napredak, napredak medicine, no i sadašnjem vremenu skidanja stigme sa upravo takvih zahvata uljepšavanja?

Estetski zahvati već odredeno vrijeme nisu tabu i sve češće su tema u svim društvenim krugovima. Neki neinvazivni, postali su i dijelom beauty rutine velikog broja naših sugrađana i sugrađanki svih dobnih skupina.  Estetska medicina je trenutno najbrže rastuća grana medicine i velikom brzinom dolaze nove stvari, nove metode uljepšavanja kao i novi trendovi u ljepoti. Upravo zato, rekao bih da je logična i smjena generacija koja se polako događa i na našem estetskom tržistu i mislim da sljedećih 10 do 15 godina upravo pripada toj mojoj generaciji. Kao jedan od predvodnika te “mlađe” generacije moram reći da sam izrazito ponosan na priličan utjecaj koji sam u vrlo kratkom vremenu ostvario na tržištu.

Postoje li neki trikovi za zadržavanje mladoliko izgleda, a koje biste nam rado otkrili?

Tajna zdravog izgleda je svakako u zdravlju i dobroj kvaliteti kože. Čak ako obrisi lica i nisu savršeni, uvijek se može odigrati na kartu svježine i odmorenosti lica. Zato ako se netko i nije spreman u potpunosti prepustiti estetskom uljepšavanju, minimum njege je održavanje kvalitete kože, ta investicija se na kraju uvijek isplati.

Kako provodite svoje slobodno vrijeme? Što radite kada ne radite?

Trenutno imam jako malo slobodnog vremena jer svo vrijeme koje imam ulažem u posao i rekao bih da mi je svakodnevni napredak u poslu sada jedini hobi.  Formu održavam sportom, najčešće trčanjem i u zadnje vrijeme tenisom. Teretane baš i ne volim jer mi je u njima malo dosadno.

Koliko su putovanja sastavni dio Vašeg poslovnog i privatnog život? Možete li nam izdvojiti neka koja su Vam ostala u sjećanju kao nešto izuzetno i što se treba i ponoviti (i zašto)?

Dosta putujem, više poslovno radi raznih edukacija i trenerskog posla koji obavljam za jednu poznatu estetsku tvrtku poučavajući kolege kombiniranim tretmanima pomlađivanja i uljepšavanja. Upravo taj dio posla obožavam i mislim da je najviše utjecao na moj brending. Kako me nema puno doma, onda slobodne vikende i godišnje odmore koristim kako bi obitelji priuštio nešto čega će se rado sjetiti pa su to putovanja svih tipova, od adrenalinskih, sportskih i edukativnih do čistih hedonističkih na atraktivnim destinacijama.

Kao svoje najzanimljivije putovanje pamtim Kubu, ali ne turističku kakva se prodaje u agencijama, u poznatoj varijanti Havana-Varadero, nego pravu, istinsku, Castrovu Kubu koju sam autom sa suprugom prošao u punoj duljini od Pinar del Rio do Santiago de Cuba. Vidjeli smo i probali apsolutno sve što nas je zanimalo, od muzike i salse, odlične hrane, brojnih Mojita i Daiquirija do prekrasne prirode, kulturne baštine i puta revolucije.

Gledajući u popularnim tv serijama i filmovima često nailazimo na scene u kojima liječnici rade svoje zahvate uz pratnju glazbe, čak određene glazbe. Imate li i Vi takvu praksu? Slušate li glazbu, imate li neke omiljene izvođače, žanrove i sl?

Koliko sam god moderan u većini stvari, od tate sam naučio slušati rock glazbu pa najviše uživam u Dire Straitsima i glazbi iz 70 tih i 80 tih godina. Dok operiram najčešće streamam američke radio stanice sa upravo takvom glazbom. 1FM America’s Best Ballads Radio mi je omiljena stanica.

Izgleda nam da su Vam popularna kultura i moda sastavni dio života, čak i bitni? Koliko i zašto?

Taj dio svog života potpuno sam prepustio supruzi za koju vjerujem da ima stvarno puno stila i nekako za mene izabere ono što i sam volim. Kod mode mi je bitno da mi je apsolutno sve što nosim udobno, a u odijelima, iako mislim da mi stoje, se ne osjećam dobro. Brinem se o svom tijelu i odjećom, na sreću, ne moram skrivati neke nedostatke pa najviše volim sportski i urbani outfit. Osobno mislim da ljepotu treba razumjeti i u doslovnom smislu živjeti pogotovo ako ju mislite ponuditi drugima kroz estetske operacije i druge zahvate.

Foto: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori