Journal Man: Bugatti Rimac nastavak je nevjerojatne priče o uspjehu Mate Rimca

Journal Man: Bugatti Rimac nastavak je
nevjerojatne priče o uspjehu Mate Rimca

Mate Rimac tijekom godina je postao sinonim za konstantan napredak i demanti uvriježenom mišljenju da je uspjeh ovakvih razmjera nemoguć na našim prostorima. Od klinca u garaži opsjednutog automobilima, prerastao je u inovatora i biznismena čija je kompanija baš jučer sklopila posao kakav dugo nije odjeknuo u svjetskoj autoindustriji.

Rimac Automobili jučer je i službeno preuzela kultnu francusku marku hiperautomobila – Bugatti. Nastala je tako nova kompanija Bugatti Rimac!

Zajednički će nastaviti razvijati tehnologije zahvaljujući Rimčevoj tehnološkoj ekspertizi i Bugattijevoj dugoj povijesti. Pritom je nastala i Rimac Grupa koja, osim Rimac Bugatti, pokreće i kompaniju Rimac Technology koja će se fokusirati na proizvodnju Rimčevog slavnog električnog pogona (primjerice, baterijski sustavi po kojima je prepoznatljiv) za brojne automobilske brendove.

O cijeloj je suradnji Rimac jučer govorio na tvrđavi Lovrjenac na koju je njegov hiperautomobil Nevera stigao helikopterom. Prisjetio se početaka i još jednom nas podsjetio na priču koja zvuči toliko svjetski da je teško, ali i ohrabrujuće povjerovati da se zbiva upravo u Hrvatskoj.

Kampus i Rimac Nevera kao uvertira u posao stoljeća

Iako će Bugatti i Rimac istovremeno nastaviti funkcionirati i kao zasebni brendovi, sjedište Bugatti Rimca bit će upravo na fascinantnom Rimac kampusu u Hrvatskoj o kojem smo vam pisali ovdje. Do 2023. u Svetoj Nedjelji trebao bi niknuti kampus na 200.000 m² koji će sadržavati prostore za razvoj pogona, ali i niz nevjerojatnih popratnih sadržaja kao što su muzej, barovi, sportski centar, vrtić – sve što će zaposlenicima biti potrebno.

Kampus je bio svojevrsna uvertira u veliku godinu za Rimca. No, izlaskom Nevere u javnost, automobila o kojem mediji doslovce danima nisu prestajali pisati, postalo je jasno da je Rimac i službeno prerastao koncept ambicioznog startupa. Rimac Nevera postala je prvi hiperautomobil čije su komponentne većinom razvijene u sjedištu Rimca u Hrvatskoj. Sa 1914 konjskih snaga iz četiri elektromotora, Nevera može ubrzati do 100 km/h za 1,85 sekundi, a do 100 milja na sat za samo 4,3 sekunde. Time je Mate Rimac službeno proizveo najbrži serijski automobil na svijetu, a od jučer upravlja trenutno najuzbudljivijim projektom u modernoj autoindustriji.

Foto: Instagram, PR, Rimac Automobili

Učitati još
Zatvori