Journal Man: Parfemi koji će zaokružiti stil sezone
Journal Man: Parfemi koji će zaokružiti stil sezone

Journal Man: Parfemi koji će
zaokružiti stil sezone

@corentinhuard

Ljetni parfemi su nezaobilan završni dodir koji svaku odjevnu kombinaciju pretvara u upečatljivu. Nakon duge zime ugodnih, toplih mirisa, osvježavajuće je malo se razvedriti i učiniti stvar lepršavima. Tajna ljetnih mirisa je ta da sastojci dolaze od simbola ljeta: citrusa, biljaka i cvijeća. Postoje čak i parfemi s „morskim“ notama za potpuni doživljaj opuštanja. To se obično pretvara u miris plaže, koja najbolje definira ljeto. Najbolji način da odaberete ljetni miris je da pronađete nešto s notama koje već poznajete. Te note su mošus, drvo ili koža.

Ljetni mirisi imat će te iste elemente, ali ih je potrebno pomiješati s lakšim sastojcima kako bi postali manje teški i sezonski prikladniji. Drugi način da odaberete ljetnu kolonjsku vodu jest razmišljati o tome tko želite biti, gdje želite i što želite raditi. Na kraju krajeva, ljeto se odnosi na zabavu, a uz najbolje parfeme s mirisom ljeta, možete mirisati božanstveno i zračiti optimizmom, vedrinom i opuštenošću bez obzira jeste li na plaži ili u uredu.

Dolce & Gabbana Light Blue Sun Cologne

Dolce & Gabbana Light Blue Sunce razlikuje od originala velika količina sunca i vedrine u bočici. Parfem sadrži veliku dozu agruma, najsunčanijeg od svih plodova. No, miris je još zadržao dovoljno drva da ga učini muževnim i uzemljenim. To je najbolji način da se osjećate kao da ste na Capriju, čak i ukoliko ste u uredu.

Dolce & Gabbana Light Blue Sun Cologne

Tom Ford Costa Azzurra Acqua Cologne

Costa Azzurra Acqua je miris koji podsjeća na odmor. To je svjež i svijetao miris zahvaljujući limunu, a također je svjež i drvenast od bobica smreke i mirte.

Tom Ford Costa Azzurra Acqua Cologne

DedCool Ivy Blanc Cologne

Nije jednostavno pronaći miris koji je postojan, ugodan, a ekološki prihvatljiv. DedCool sa sjedištem u Los Angelesu razbio je kod, sa slojevitim uniseks mirisima koji mirišu jednako dobro (ako ne i bolje) od dizajnerskih. Ivy Blanc je pikantan zbog ružičastog papra i dubok od tamjana. U isto vrijeme je muževan, ali nenametljiv zbog finih tonova mahovine.

DedCool Ivy Blanc Cologne

Memo Paris Moroccan Leather Cologne

Kožne note nisu ništa novo kad je riječ o muškom mirisu, ali često su teške. Ovaj je miris slojevit s cvjetnim tonovima i irisom, ali i zelenima poput vetivera i začina poput papra. I čini da mirišete poput svjetskog putnika.

Memo Paris Moroccan Leather Cologne

Foto: Instagram, Memo Paris, Tom Ford, DedCool, Dolce&Gabbana

Učitati još
Zatvori