Journal Man: Zavirite u genijalni dom Lennyja Kravitza na brazilskoj farmi

Journal Man: Zavirite u genijalni dom
Lennyja Kravitza na brazilskoj farmi

Glazbenik Lenny Kravitz se prije desetak godina zaljubio u Brazil. Bio je tamo na turneji, a taman kad je došlo vrijeme za povratak u SAD, nazvao ga je prijatelj i spomenuo mu da postoji jedno predivno mjesto koje bi trebao vidjeti. Iako je to trebala biti njegova posljednja noć u Rio de Janeiru, Kravitz ga je poslušao i na kraju odlučio u kući na farmi ostati narednih šest mjeseci. Dvije godine kasnije, ponovno se vratio kako bi ju kupio.

Smještena u prekrasnim šumama u blizini Rio de Janeira, kuća je izgrađena na nekadašnjoj plantaži kave iz 18. stoljeća koja stvarno ostavlja bez daha. Na ogromnom imanju koje okružuju planine i zelenilo, Lenny sadi i uzgaja povrće i voće, ima nogometno igralište, bazen, brazilski roštilj, a osim glavne kuće, postoji i još nekoliko zgrada o kojima ćemo malo kasnije.

Kolonijalna kuća s dušom

Vrata svog genijalnog doma Kravitz je otvorio ekipi časopisa Arhitectual Digest. Glavna kuća utjelovljuje šarm portugalskog kolonijalnog stila iz 18. stoljeća, a interijer je prepun zanimljivih detalja poput fotelje koja je nekada pripadala Andyju Warholu i klavira od pleksiglasa od Ingrid Bergman. Kravitz nas potom vodi u spavaću sobu koja je zapravo soba i dnevni boravak u jednom, a glazbenik uz krevet ima i kadu koju je sam napravio.

Mnoge slike i fotografije koje ukrašavaju zidove su djela njegove obitelji ili prikazuju nekoga iz obitelji poput fotografija njegove majke koja se nalazi u dnevnom boravku, djeda te rođakinje koju je sam Lenny snimio. Kuća se može pohvaliti i djelima brojnih brazilskih dizajnera kao što su drveni stolci u spavaćoj sobi, i pažljivo kurirane umjetnosti iz SAD-a.

U gostinjskoj kući koja je dizajnirana po principu open spacea nalaze se četiri spavaće sobe, dnevni boravak i kuhinja. Ostale postojeće objekte Kravitz je pretvorio u prostoriju za rekreaciju, odnosno teretanu, tu je i prostor za opuštanje i masaže, a od jednog je objekta napravio studio za snimanje.

Inače, Kravitz se osim glazbom bavi i dizajnom interijera. Prije 17 godina pokrenuo je tvrtku Kravitz Design, a radio je na uređenju brojnih javnih prostora i apartmana u hotelima u Miamiju, Las Vegasu i Torontu.razvio proizvode u rasponu od namještaja i hardvera za vrata do tapeta i keramičkih pločica.

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori