Journal Man: Kožna jakna je must have komad u proljetnoj garderobi

Journal Man: Kožna jakna je must have
komad u proljetnoj garderobi

Kožna jakna nikada ne izlazi iz mode

Kožna jakna je klasičan i svestran odjevni komad koji je u trendu od daleke prošlosti i nikada neće nestati iz mode. Ako ga već nemate, ovo je definitivno komad koji nedostaje u vašem ormaru. Ova jakna govori o vama i šalje neke odvažne izjave o vašem izboru stila pa pomno odaberite onu koja je idealna za vas.

Prvi put ova se jakna nosila kao pilotska jaknu u ranim 1900-tim, a sada je kožna jakna stil neophodan za muškarce više od 100 godina. No, znati kako nositi kožnu jaknu predstavlja rizik za mnoge.

Ima smisla s obzirom na to da je kožna jakna odigrala toliko uloga od svog avijatičarskog podrijetla, na velikom ekranu s Marlonom Brandom u The Wild One, a žarila je palila i na  pozornici u sedamdesetima kada su je dodatno proslavili punk bendovi (pogotovo Sex Pistols).

Brendovi sada nude mnoštvo stilova jakne, natopljene subkulturnim referencama i suvremenim trendovima. Preppy momci, kauboji, pankeri, motociklisti i trendseteri su svjesni užitaka kože, kao i njezine upečatljivosti.

S obzirom na sve to, kožna jakna je jedna od najsvestranijih i lako nosivih jakni. Odabirom najlegendarnijeg para; crna kožna jakna s običnom bijelom majicom i par klasičnih traperica, ostavit ćete dojam osobe koja zna što želi, samosvjesna je i to tako dobro nosi. Riječ je o klasičnom i ležernom izgledu koji je savršen za većinu svakodnevnih prilika. Tim izgledom i uz par Chelsea čizama pretvarate se u pravog estetu koji na tako jednostavan način postiže wow efekt.

No, sada su u ponudi kožne jakne u svim bojama, a njihovi različiti krojevi pomažu da je što jednostavnije uklopite u stil koji vam se najviše sviđa. Od crnih, jednostavnih, do otkačenih višebojnih, strukiranih, bomberica ili predimenzioniranih krojeva smeđe, crvene, smeđe i crne kože. Jasno je da i dalje u ponudi dominiraju crne kožne jakne, no svatko za sebe može pronaći idealan kroj i izgled jakne koja će nadopuniti stil i postati vaš stilski zaštitni znak.

U nastavku smo izdvojili 20 izdanja kožne jakne koja je nezaobilazan komad proljetne garderobe.

Učitati još
Zatvori