Journal Man: Šarene košulje kratkih rukava – tema vječne rasprave

Journal Man: Šarene košulje kratkih rukava
– tema vječne rasprave

Neukus ili chic proljetni komad?

Kada je u pitanju besprijekoran stil muškaraca, tema vječne rasprave je košulja kratkih rukava. Zagovornici klasičnog izgleda decidirano će odbaciti bilo kakvu ideju koja u outfit uključuje košulju kratkih rukava.

Rekli bi, to je modni kriminal i odraz neukusa. Koliko god vam bilo vruće, ukoliko držite do sebe, ne možete nositi košulju kratkih rukava. Pogotovo kada je riječ o formalnom okruženju, poslovnim sastancima, prijemima, svečanostima i sl. A pogotovo je neprihvatljivo iskombinirati košulju kratkih rukava i kravatu. To je u rangu sandala i bijelih čarapa. Odabir takve košulje primjeren je jedino za plažu, ispijanje koktela i opuštanje daleko od civilizacije. Pogotovo kada je riječ o šarenim košuljama, s naglaskom na havajski uzorak.

No, budući da su pravila tu zato da se krše i da nije neobično čak niti na modnim pistama vidjeti najrazličitija izdanja i kombinacije na koje bi ranije ljubitelji mode samo odmahnuli glavom. Sada su kombinacije koje su nekoć smatrane modnim promašajima, sada su itekako poželjne te predstavljaju izraz odvažnosti, modne eklektičnosti i kreativnosti.

@taylorjphillips

Sva izdanja šarenih košulja kratkih rukava

Urbani stil koji je obilježio ulice svjetskih metropola u proljetnoj sezoni, uključuje upravo šarene košulje kratkih rukava i to sa što neobičnijim i kričavijim uzorcima, to bolje. Ponekad se nose raskopčane u kombinaciji s T-shirticama kao nezaobilaznim modnim komadom u toplijim sezonama, ponekad na golo tijelo s raskopčanim prvim gumbima, ponekad su najzanimljivije potpuno zakopčane pa čak i u. kombinaciji s kravatama ili leptir mašnama te podvijenim rukavima. Na tragu toga i ova je sezona u prvi plan stavila šarene košulje kratkih rukava, a s obzirom na nove kolekcije najpoznatijih modnih brendova, pogotovo onih visoke mode, možemo zaključiti da se ove godine nosi vedrina i prpošnost. Baš kako i dolikuje proljeću.

U nastavku smo izdvojili najsvjetlije, najrazigranije i najzabavnije komade koje su chic svjetskih metropola preslikale na odjeću i to na tako dobar način.

Foto: Instagram, Mr. Porter

Učitati još
Zatvori