Journal Man: Novi film Willa Smitha mogao bi mu napokon donijeti Oscara

Will Smith jedan je od najpopularnijih glumaca današnjice, a njegovu karijeru pratimo gotovo 30 godina. Glumio je u humorističnim serijama (Prince of Bel-Air), akcijskim hitovima i cult-klasicima (Men in Black). Paralelno se ostvario i u glazbenoj karijeri, ali ono najvažnije – postao je izuzetno šarmantna i pristupačna ličnost na hollywoodskoj sceni. Otkad je napravio Instagram, nerijetko s obožavateljima dijeli urnebesne trenutke iz svoje svakodnevice, a činjenica da je cijela njegova obitelj jednako otvorena fanovima, čini nam ga još bližim.

Već ga, ipak, dugo nismo gledali u filmu koji bi zaradio hvale kritičara. U karijeri je dva puta bio nominiran za prestižnog Oscara. Prvo za ulogu u filmu Ali 2002., a potom za ulogu u filmu The Pursuit of Happyness 2007. godine. Nadolazeći Oscari mogli bi mu donijeti novu priliku jer uskoro u kina stiže Smithov novi film – King Richard!

King Richard – biografski film o ocu Serene i Venus Williams

Američki biografski film imao je premijeru 2. rujna na festivalu u Telluride nakon koje je dobio brojne pohvale filmske kritike. Najnoviji film redatelja Reinalda Marcusa Greena fokusira se na obitelj William iz koje dolaze danas najslavnije tenisačice na svijetu – Serena i Venus Williams. Biografski film koncentriran je, ipak, na čovjeka koji je imao presudan utjecaj na karijere ovih sportskih legendi, njihovog oca Richarda (Will Smith). Film prikazuje Richardov život i ambicije uz koje je odgojio danas najbolje sportašice na svijetu, kao i njegove nekonvencionalne metode zahvaljujući kojima će Serena i Venus otići s ulica Comptona do najvećih svjetskih teniskih terena i pozornica.

U filmu, uz Willa Smitha kao Richarda Williamsa, glume Demi Singleton kao Serena, Sniyya Sidney kao Venus, Aunjanue Ellis kao njihova majka Brandy Price i drugi. Prve kritike tvrde kako Smith u novom filmu igra trijumfalnu ulogu i doživljava svoje najbolje glumačke trenutke u posljednjih 20 godina. Osim za glumu, zlatni kipić kritičar magazina Variety predviđa mu i za titulu producenta koju također ima u filmu King Richard.

U kina stiže 19. studenog, a sudeći po traileru – bit će spektakularan!

0