Journal Man: Kanye West i Gap udružuju snage s Balenciagom

Journal Man: Kanye West i Gap
udružuju snage s Balenciagom

Kanye West, skraćeno Ye, kontroverzni je reper, producent, dizajner, modni mogul, majstor showa, predvodnik slobodnog svijeta i trend lider, poznat po neuobičajenim i hrabrim životnim potezima. On je svoju glazbenu karijeru započeo 1996. godine kada je počeo surađivati s mnogim reperima iz Chicaga. Prošle godine izbacio je Dondu, najiščekivaniji album ovog desetljeća, čije je objavljivanje odgođeno već nekoliko puta. Uz glazbene uspjehe, uspio je izgraditi i modno carstvo u svom originalnom Kanye stilu, koje se danas procjenjuje na oko milijardu dolara.

Nova era Ye multiverzuma započela je 2020. godine, kada je reper potpisao desetogodišnji ugovor s Gapom – omiljenom destinacijom za basic i traper komade. Kanye je otišao korak dalje i nedavno na svom Instagramu nagovijestio da je u pripremi nova suradnja i to ona koja spaja dva njegova kreativna partnerstva.

Yeezy Gap Engineered by Balenciaga

Neobične suradnje uličnih i dizajnerskih brendova mode postale su svakodnevna pojava, no ovoga puta Ye donosi nešto sasvim drugačije. Kanye West i Gap u svoju su modnu priču uključili Balenciagu i kreativni utjecaj njenog direktora, Demne Gvasalije.

Ovaj novi pothvat službenog naziva Yeezy Gap Engineered by Balenciaga mnoge će raspametiti, a istodobno predstavlja estetiku urbanog minimalizma, senzibilitet masovne kulture,utilitarnu modu za sve, posebnu dizajnersku vrijednost, želju za pomicanjem granica i ostvarivanje vizije.

Kolekcija Yeezy Gap Engineered by Balenciaga trebala bi biti objavljena u lipnju diljem svijeta, nakon čega slijedi druga kolekcija koja izlazi kasnije tijekom 2022. godine.

Prošlog ljeta u prodaju su puštene neodoljive puferice Round Jacket u crnoj, crvenoj i plavoj boji po cijeni od 200 dolara. Ne samo da su se odmah rasprodale već je zbog navale srušena Gapova stranica. Cijena crvene verzije te jakne na resale stranici Goat trenutačno se kreće od 700 do vrtoglavih 10.000 dolara.

Učitati još
Zatvori